robieval som ho ale namiesto baraniny som použil bravčové pliecko
Postup
-
1
Mäso odblaníme,umyjeme,osušíme,potrieme olejom rozmiešaným so soľou,korením,citrónovou šťavou a na chladnom mieste necháme nikoľko hodín odležať.Odležane mäso opečieme na rozohritom oleji po 4 minúty z každej strany.Slaninu nakrájame na menšie kúsky,cibuľu rozštvrtime,rozoberieme na hrubšie lupienky a striedavo napichujeme na kovové ihlice.Špíz potrieme cesnakom a pripravenou marinádou a to zmiešame olej,grilovacie korenie a pivo.Grilujeme na drevenom uhlí.Počas grilovania špíz otačame a potierame pripravenou zmesou.
- 2
Kto nemá rád baraninu na tento recept môžeme použiť ľubovoľný druh mäsa
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Najnovšie recepty
- 2
Diskusia k receptu