Bačovský baraní špíz na grile

peter64 - fotkapeter64, 6. júla 2012

robieval som ho ale namiesto baraniny som použil bravčové pliecko

Suroviny

400 g
200 g
3 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Mäso odblaníme,umyjeme,osušíme,potrieme olejom rozmiešaným so soľou,korením,citrónovou šťavou a na chladnom mieste necháme nikoľko hodín odležať.Odležane mäso opečieme na rozohritom oleji po 4 minúty z každej strany.Slaninu nakrájame na menšie kúsky,cibuľu rozštvrtime,rozoberieme na hrubšie lupienky a striedavo napichujeme na kovové ihlice.Špíz potrieme cesnakom a pripravenou marinádou a to zmiešame olej,grilovacie korenie a pivo.Grilujeme na drevenom uhlí.Počas grilovania špíz otačame a potierame pripravenou zmesou.

  2. 2

    Kto nemá rád baraninu na tento recept môžeme použiť ľubovoľný druh mäsa

Diskusia k receptu

medulienka122
tri recepty za 1 deň - slušný výkon ! musí to byť dobré, ale ja to fakt vymením za iné zvieratko
anajka
Ešte som baraninu negrilovala, zaujímavé, človek sa učí celý život.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia