palma nemá fotku

Palma

«1 2 ...5 »

Makové palacinky s karamelizovanými jahodami Makové palacinky s karamelizovanými jahodami Vaše

V mise zmiešame múku s práškom do pečiva a makom. Pridáme vajíčka, mlieko, makový olej a vymiešame hladké cesto. Na záver pridáme štipku soli a necháme 15 minút postáť.

Kuracia panvička s tekvicou Kuracia panvička s tekvicou Vaše

Tekvicu očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na tenšie kúsky. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, polejeme 1 PL tekvicového oleja, osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 20 - 30 minút podľa veľkosti kúskov tekvice.

Bryndzovo-tekvicové posúchy Bryndzovo-tekvicové posúchy Vaše

Do teplého mlieka dáme droždie spolu s cukrom a necháme nakysnúť kvások. Do veľkej misy dáme múku, kvások, olej, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť na dvojnásobok objemu.

Maková bábovka s čerešňami Maková bábovka s čerešňami Vaše

V mise zmiešame sypké suroviny - múku s makom a práškom do pečiva. V druhej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme sypké suroviny, olej, mlieko a štipku soli. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne zamiešame do cesta.

Bravčová panenka s orechovou omáčkou Bravčová panenka s orechovou omáčkou Vaše

Bravčovú panenku očistíme od blán, nasolíme, okoreníme. Na panvici zohrejeme 2 PL orechového oleja a mäso prudko opečieme z každej strany. Potom ho vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme približne 10 - 15 minút. Upečenú panenku vyberieme zo zapekacej misy a zabalíme do alobalu.

Orechový koláč s mascarpone krémom Orechový koláč s mascarpone krémom Vaše

V mise zmiešame múku, prášok do pečiva a škoricu. V druhej mise vymiešame vajcia s cukrom do peny, pridávame olej a premiešame. Postupne pridávame múčnu zmes, mlieko a nakoniec nahrubo mleté orechy. Cesto jemne premiešame a vylejeme do okrúhlej tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov približne 50 - 60 minút.

Vianočné ríbezľové rezy Vianočné ríbezľové rezy Vaše

Múku premiešame s orechmi, kokosom a práškom do pečiva. Palmarin roztopíme a necháme trochu vychladnúť. Žĺtky vyšľaháme s medom dopenista, postupne pridávame múku a roztopený Palmarin. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne primiešame k cestu.

Pomarančová roláda s kokosom Pomarančová roláda s kokosom Vaše

Rúru predherejeme na 180 stupňov. Plech vysteliemie papierom na pečenie a potrieme Palmarinom.

Kačacie prsia na víne Kačacie prsia na víne Vaše

Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode a uvarené necháme úplne vychladnúť. Polovicu zemiakov nastrúhame na hrubom strúhadle, druhú polovicu na jemnom. Pridáme krupicu, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré ručne spracujeme do tvaru knedle. Knedľu varíme v osolenej vriacej vode približne 20 minút.

Treska s mandľami a so zemiakovou kašou Treska s mandľami a so zemiakovou kašou Vaše

Ošúpané zemiaky nakrájame a uvaríme v osolenej vode domäkka.

Gaštanové hviezdičky Gaštanové hviezdičky Vaše

Zo všetkých surovín spracujeme na doske cesto a odložíme ho na 30 minút do chladničky.

Mrkvové vanilkové rožky Mrkvové vanilkové rožky Vaše

Očistenú mrkvu nastrúhame a necháme, nech pustí šťavu. Potom ju vyžmýkame.

Kakaové úliky s krémom Kakaové úliky s krémom Vaše

Zmiešame suroviny na základné cesto a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do fólie a necháme aspoň 30 minút v chladničke.

Marokánky Marokánky Vaše

Hrozienka namočíme do rumu. Do mlieka dáme cukor, pridáme Palmarin, múku a za stáleho miešania privedieme do varu tak, aby nám vznikol hustý biely krém.

Vianočný štedrák Vianočný štedrák Vaše

Z vlažného mlieka, droždia a 2 PL cukru si pripravíme kvások. Zmiešame múku, pridáme zmäknutý Palmarin, 3 žĺtky, kvások a zvyšný cukor. Vypracujeme vláčne cesto a necháme ho vykysnúť na dvojnásobok objemu.

Orechové trubičky plnené krémom Orechové trubičky plnené krémom Vaše

Zo surovín na cesto vypracujeme cesto a rozdelíme ho na dve časti. Na doske rozvaľkáme cesto na hrúbku 5 mm. Urobíme pásy so šírkou 6 cm a nakrúcame ich na 7 cm hliníkové trubičky. Prstami dôkladne stláčame spoje. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme do zlatohneda pri 180 stupňoch asi 30 minút. Ešte teplé dáme opatrne dolu z hliníkovej trubičky.

Dobošová torta Dobošová torta Vaše

V mise vymiešame maslo s cukrom, vajcia, múku, soľ a prášok do pečiva. Vznikne nám husté, mazľavé cesto. Na dno vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy bez okrajovej manžety rovnomerne natierame cesto dlhým nožom tak, aby sme postupne upiekli 8 plátov.

Oriešky so slaným karamelom Oriešky so slaným karamelom Vaše

Kondenzované mlieko v konzerve dáme variť do hrnca s vodou na 2,5 hodiny. Potom ho necháme vychladnúť, otvoríme konzervu a dobre premiešame.

Vianočka Vianočka Vaše

Do veľkej misy dáme múku, droždie rozmiešané s trochou cukru a teplého mlieka, žĺtky, maslo, citrónovú kôru, cukor a časť mlieka, premiesime a podľa potreby dolievame mlieko. Pridáme hrozienka namočené v rume a miesime aspoň 15 minút, aby sa cesto krásne spojilo, bolo vláčne a nelepilo sa. Necháme vykysnúť na teplom mieste tak, aby cesto zdvojnásobilo objem.

Medová torta Medová torta Vaše

Palmarin, med, smotanu dáme do misky, pridáme kakao, vajce a v teplom vodnom kúpeli vyšľaháme do penista. Pridáme múku, sódu bikarbónu a vypracujeme hladké cesto. Necháme aspoň 30 minút odležať v chladničke.


«1 2 ...5 »

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist