Treska s mandľami a so zemiakovou kašou
Foto: palma
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ošúpané zemiaky nakrájame a uvaríme v osolenej vode domäkka.
- 2
Medzitým na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a jarnú cibuľku. Scedené zemiaky rozmixujeme dohladka s mliekom, maslom a smotanou. Kašu podľa chuti osolíme a okoreníme a primiešame restovanú cibuľku.
- 3
Z vajec, hladkej múky, soli a korenia vymiešame hustejšie cesto. Do cesta prisypeme polovicu mandlí a premiešame. Rybie filé osolíme, obalíme v cestičku a vrch ryby ešte posypeme zvyšnými mandľami.
- 4
Obalenú rybu vyprážame v rozpálenom oleji z každej strany, pokiaľ nie je krásne zlatistá. Servírujeme so zemiakovou kašou a mesiačikom citróna.
Tiež treska:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu