Vyprážaná treska
Vyprážaná treska

Treska s mandľami a so zemiakovou kašou

palma - fotkapalma, 11. decembra 2018. Komerčný recept.
Treska s mandľami a so zemiakovou kašou
Foto: palma
4
porcie
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks (filé)
4 PL
2 ks
50 g
6 ks
125 ml
50 ml
1 ks
2 ks
50 g
na vyprážanie
1 PL
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ošúpané zemiaky nakrájame a uvaríme v osolenej vode domäkka.

  2. 2

    Medzitým na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a jarnú cibuľku. Scedené zemiaky rozmixujeme dohladka s mliekom, maslom a smotanou. Kašu podľa chuti osolíme a okoreníme a primiešame restovanú cibuľku.

  3. 3

    Z vajec, hladkej múky, soli a korenia vymiešame hustejšie cesto. Do cesta prisypeme polovicu mandlí a premiešame. Rybie filé osolíme, obalíme v cestičku a vrch ryby ešte posypeme zvyšnými mandľami.

  4. 4

    Obalenú rybu vyprážame v rozpálenom oleji z každej strany, pokiaľ nie je krásne zlatistá. Servírujeme so zemiakovou kašou a mesiačikom citróna.

Diskusia k receptu