Pečené kačacie prsia
Pečené kačacie prsia

Kačacie prsia na víne

palma - fotkapalma, 12. decembra 2018. Komerčný recept.
Kačacie prsia na víne
Foto: palma
4
porcie
40 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks (s kožou)
250 g
2 PL
750 g
200 g
1 strúčik
150 ml
100 ml
1/2 šálky




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode a uvarené necháme úplne vychladnúť. Polovicu zemiakov nastrúhame na hrubom strúhadle, druhú polovicu na jemnom. Pridáme krupicu, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré ručne spracujeme do tvaru knedle. Knedľu varíme v osolenej vriacej vode približne 20 minút.

  2. 2

    Kožu na kačacích prsiach jemne narežeme nožom a opečieme na panvici na miernom ohni najprv kožou dolu. Keď získa zlatistú farbu, prsia otočíme a pečieme ďalších 5 minút. Potom dáme dopiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov ďalších 10 minút. Mäso vyberieme a necháme aspoň 5 minút odstáť.

  3. 3

    Na panvicu dáme olej, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a špenátové listy. Panvicu stiahneme z plameňa, prikryjeme pokrievkou a necháme špenát jemne podusiť.

  4. 4

    V druhej panvici zredukujeme vývar spolu s vínom, kým vznikne hustejšia omáčka. Trvá to približne 10 minút. Do omáčky pridáme višne, necháme prehriať.

  5. 5

    Kačacie prsia servírujeme so zemiakovou knedľou, duseným špenátom a vínovou omáčkou.

Diskusia k receptu