Medová torta
Foto: palma
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
600 g |
|
1,5 ČL |
|
185 g |
|
185 g |
|
150 g |
|
180 g |
|
1 |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
1 bal. |
|
250 g |
|
150 ml |
|
Sirup: | |
0,5 dcl |
|
0,5 dcl |
|
1 PL |
|
z 1/2 citróna |
|
Čokoládová poleva: | |
25 g |
|
25 g |
|
Postup
-
1
Tuk na pečenie, med, smotanu dáme do misky, pridáme kakao, vajce a v teplom vodnom kúpeli vyšľaháme do penista. Pridáme múku, sódu bikarbónu a vypracujeme hladké cesto. Necháme aspoň 30 minút odležať v chladničke.
- 2
Plnka: Kondenzované mlieko, tuk na pečenie (na krémy) a med za stáleho miešania varíme vo vodnom kúpeli, kým kondenzované mlieko nezíska jemne hnedú farbu. Do vychladnutej zmesi pridáme vyšľahanú šľahačku a dôkladne premiešame.
- 3
Cesto rozdelíme na šesť častí a z každej vyvaľkáme kruh. Pomocou formy na pečenie vyrežeme presný kruh a cesto dáme piecť na papieri na pečenie do vyhriatej rúry na 180 stupňov na približne 10 minút, kým získa jemne zlatistú farbu. Cesto, ktoré zvýši, dáme upiecť a vychladnuté rozdrobíme.
- 4
Z vody, rumu, medu a citrónu pripravíme teplý sirup a štetcom ním natrieme každý upečený plát cesta. Plát potom natrieme krémom a tak pokračujeme, kým nenatrieme všetky vrstvy medovej torty. Krémom natrieme aj vrch a boky medovej torty a za záver posypeme rozdrobenými zvyškami upečeného cesta a ozdobíme rozpustenou čokoládou s tukom na pečenie (na polevy).
- 5
Medovú tortu dáme na niekoľko hodín do chladu, ideálne cez noc - na druhý deň sa bude lepšie krájať.
Tiež medová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu