Medová torta
Medová torta

Medová torta

palma - fotkapalma, 15. novembra 2018. Komerčný recept.
Medová torta
Foto: palma
12
porcií
60 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
1,5 ČL
185 g
185 g
150 g
180 g
1
1 ČL
Plnka:
1 bal.
250 g
150 ml
Sirup:
0,5 dcl
0,5 dcl
1 PL
z 1/2 citróna
Čokoládová poleva:
25 g
25 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Palmarin, med, smotanu dáme do misky, pridáme kakao, vajce a v teplom vodnom kúpeli vyšľaháme do penista. Pridáme múku, sódu bikarbónu a vypracujeme hladké cesto. Necháme aspoň 30 minút odležať v chladničke.

  2. 2

    Plnka: Kondenzované mlieko, Heliu a med za stáleho miešania varíme vo vodnom kúpeli, kým kondenzované mlieko nezíska jemne hnedú farbu. Do vychladnutej zmesi pridáme vyšľahanú šľahačku a dôkladne premiešame.

  3. 3

    Cesto rozdelíme na šesť častí a z každej vyvaľkáme kruh. Pomocou formy na pečenie vyrežeme presný kruh a cesto dáme piecť na papieri na pečenie do vyhriatej rúry na 180 stupňov na približne 10 minút, kým získa jemne zlatistú farbu. Cesto, ktoré zvýši, dáme upiecť a vychladnuté rozdrobíme.

  4. 4

    Z vody, rumu, medu a citrónu pripravíme teplý sirup a štetcom ním natrieme každý upečený plát cesta. Plát potom natrieme krémom a tak pokračujeme, kým nenatrieme všetky vrstvy medovej torty. Krémom natrieme aj vrch a boky medovej torty a za záver posypeme rozdrobenými zvyškami upečeného cesta a ozdobíme rozpustenou čokoládou s Cerou.

  5. 5

    Medovú tortu dáme na niekoľko hodín do chladu, ideálne cez noc - na druhý deň sa bude lepšie krájať.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre