Dobošový rez
Foto: palma
10 - 12
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Vajcia s cukrom vyšľaháme, jemne zamiešame múku. Cesto vylejeme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov do zlatista. Upečené cesto necháme vychladnúť a nakrájame na 4 rovnako široké pásy.
- 2
Krém pripravíme z mlieka, cukru a pudingového prášku, ktorý uvaríme podľa návodu. Puding necháme vychladnúť, potom doň vmiešame kakao a tukom na pečenie.
- 3
Jednotlivé vrstvy cesta natrieme krémom a ukladáme na seba. Dáme aspoň na 30 minút do chladničky a na záver vrch polejeme čokoládou rozpustenou s maslom.
Tiež kakaový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Prosím, kde nájsť u Marienky44, tú dobošku. Ja ju neviem na jej receptoch nájsť!
Som rada, že som sa nemýlila. Chcela som ten doboska originál, no našla inde