Kakaový zákusok
Kakaový zákusok

Dobošový rez

palma - fotkapalma, 25. októbra 2018. Komerčný recept.
Dobošový rez
Foto: palma
10 - 12
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
180 g
180 g
6 ks
Krém:
250 ml
125 g
40 g
1 PL
250 g
Poleva:
100 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia s cukrom vyšľaháme, jemne zamiešame múku. Cesto vylejeme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov do zlatista. Upečené cesto necháme vychladnúť a nakrájame na 4 rovnako široké pásy.

  2. 2

    Krém pripravíme z mlieka, cukru a pudingového prášku, ktorý uvaríme podľa návodu. Puding necháme vychladnúť, potom doň vmiešame kakao a Heliu.

  3. 3

    Jednotlivé vrstvy cesta natrieme krémom a ukladáme na seba. Dáme aspoň na 30 minút do chladničky a na záver vrch polejeme čokoládou rozpustenou s maslom.

Diskusia k receptu

zivestriebro
Doboška... čím som staršia, tým častejšie na ňu myslím. Nikdy nepatrila medzi moje obľúbené zákusky a vždy som si radšej vybrala iné. A dnes ma niekedy prepadne predstava tej pravej starodávnej dobošky so šiestimi-siedmimi vrstvami cesta, úplne tenučkými... a s grilážovou vrstvou navrchu. Zdá sa však, že takáto Dobošova torta sa už nevráti...
diducko
@Dogagador (26.10.2018 15:45)

Prosím, kde nájsť u Marienky44, tú dobošku. Ja ju neviem na jej receptoch nájsť!
evanaaa
@Diducko , daj si do vyhľadávača - Dobošové rezy a nájdeš tam plno receptov na ne, dobré sú aj od @Izabella929 , aj iné, len tie Marienkine som nenašla.
diducko
@Evanaaa (27.10.2018 18:41)

Som rada, že som sa nemýlila. Chcela som ten doboska originál, no našla inde
finczi
Dostala som takú chuť, že je už v chlade. Teším sa na kávu a nedeľný kúsok dobroty. Krém však robievam z masla...