Dobošová torta
Foto: palma
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
4 ks |
|
250 g |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
Plnka: | |
1 bal. |
|
350 ml |
|
2 PL |
|
100 g |
|
2 PL |
|
250 g |
|
Poleva: | |
70 g |
|
20 g |
|
Postup
-
1
V mise vymiešame maslo s cukrom, vajcia, múku, soľ a prášok do pečiva. Vznikne nám husté, mazľavé cesto. Na dno vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy bez okrajovej manžety rovnomerne natierame cesto dlhým nožom tak, aby sme postupne upiekli 8 plátov.
- 2
Každý plát pečieme pri 175 stupňoch približne 15 minút. Upečené pláty necháme vychladnúť na mriežke alebo na inom rovnom podklade na papieri na pečenie.
- 3
Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme hustý puding. Odstavíme a primiešame nasekanú čokoládu, miešame, kým sa nerozpustí. Necháme vychladnúť. tuk na pečenie (na krémy) vymiešame s vychladnutým krémom tak, že postupne po lyžiciach pridávame krém.
- 4
Pláty natrieme krémom a vrstvíme na seba. Krémom natrieme aj okraje torty. Vrch polejeme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme vo vodnom kúpeli, v ktorom rozpustíme čokoládou s tukom na pečenie (na polevy). Keď poleva na torte stuhne, môžeme tortu ozdobiť troškou krému, ktorý sme si odložili a posypať ju cukrárskymi perličkami.
- 5
Aby poleva nepopukala, krájame ju horúcim nožom.
Tiež dobošová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/dobosova-torta-original/18205-r...