Dobošová torta
Dobošová torta

Dobošová torta

palma - fotkapalma, 18. novembra 2018. Komerčný recept.
Dobošová torta
Foto: palma
12
porcií
30 minút
príprava
120 minút
na 175 °C

Suroviny

250 g
250 g
4 ks
250 g
1 ČL
štipka
Plnka:
1 bal.
350 ml
2 PL
100 g
2 PL
250 g
Poleva:
70 g
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V mise vymiešame maslo s cukrom, vajcia, múku, soľ a prášok do pečiva. Vznikne nám husté, mazľavé cesto. Na dno vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy bez okrajovej manžety rovnomerne natierame cesto dlhým nožom tak, aby sme postupne upiekli 8 plátov.

  2. 2

    Každý plát pečieme pri 175 stupňoch približne 15 minút. Upečené pláty necháme vychladnúť na mriežke alebo na inom rovnom podklade na papieri na pečenie.

  3. 3

    Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme hustý puding. Odstavíme a primiešame nasekanú čokoládu, miešame, kým sa nerozpustí. Necháme vychladnúť. Heliu vymiešame s vychladnutým krémom tak, že postupne po lyžiciach pridávame krém.

  4. 4

    Pláty natrieme krémom a vrstvíme na seba. Krémom natrieme aj okraje torty. Vrch polejeme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme vo vodnom kúpeli, v ktorom rozpustíme čokoládou s Cerou. Keď poleva na torte stuhne, môžeme tortu ozdobiť troškou krému, ktorý sme si odložili a posypať ju cukrárskymi perličkami.

  5. 5

    Aby poleva nepopukala, krájame ju horúcim nožom.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: