Marokánky
Marokánky

Marokánky

palma - fotkapalma, 7. decembra 2018. Komerčný recept.
Marokánky
Foto: palma
12 ks
porcií
10 minút
príprava
20 - 25 minút
na 175 °C

Suroviny

250 ml
30 g
60 g
20 g
100 g
100 g
0,5 dcl
100 g
100 g
50 g
25 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hrozienka namočíme do rumu. Do mlieka dáme cukor, pridáme Palmarin, múku a za stáleho miešania privedieme do varu tak, aby nám vznikol hustý biely krém.

  2. 2

    Krém odstavíme, pridáme orechy, mandľové lupienky, kôru, hrozienka, ktoré sme vybrali z rumu, a premiešame. Necháme chvíľu vychladnúť.

  3. 3

    Pomocou lyžice robíme malé kôpky na plechu vystlanom papierom na pečenie a vytvarujeme z nich tenšie kolieska. Dávame ich ďalej od seba, aby sa pri pečení nespojili.

  4. 4

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 stupňov približne 20 - 25 minút, pokým nie sú okraje zlatisté. Upečené marokánky čiastočne namočíme do roztopenej čokolády s Cerou a necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: