Marokánky

palma - fotkaPalma, 7. decembra 2018 15:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »
MarokánkyFoto: palma
12 ks
porcií
10 min
príprava
20 - 25 min
na 175 °C

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Hrozienka namočíme do rumu. Do mlieka dáme cukor, pridáme Palmarin, múku a za stáleho miešania privedieme do varu tak, aby nám vznikol hustý biely krém.

  2. 2

    Krém odstavíme, pridáme orechy, mandľové lupienky, kôru, hrozienka, ktoré sme vybrali z rumu, a premiešame. Necháme chvíľu vychladnúť.

  3. 3

    Pomocou lyžice robíme malé kôpky na plechu vystlanom papierom na pečenie a vytvarujeme z nich tenšie kolieska. Dávame ich ďalej od seba, aby sa pri pečení nespojili.

  4. 4

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 stupňov približne 20 - 25 minút, pokým nie sú okraje zlatisté. Upečené marokánky čiastočne namočíme do roztopenej čokolády s Cerou a necháme stuhnúť.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist