Foto: palma
12 ks
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
20 - 25 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Hrozienka namočíme do rumu. Do mlieka dáme cukor, pridáme tuk na pečenie, múku a za stáleho miešania privedieme do varu tak, aby nám vznikol hustý biely krém.
- 2
Krém odstavíme, pridáme orechy, mandľové lupienky, kôru, hrozienka, ktoré sme vybrali z rumu, a premiešame. Necháme chvíľu vychladnúť.
- 3
Pomocou lyžice robíme malé kôpky na plechu vystlanom papierom na pečenie a vytvarujeme z nich tenšie kolieska. Dávame ich ďalej od seba, aby sa pri pečení nespojili.
- 4
Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 stupňov približne 20 - 25 minút, pokým nie sú okraje zlatisté. Upečené marokánky čiastočne namočíme do roztopenej čokolády s Cerou a necháme stuhnúť.
Tiež marokánky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu