Pomarančová roláda
Pomarančová roláda

Pomarančová roláda s kokosom

palma - fotkapalma, 13. decembra 2018. Komerčný recept.
Pomarančová roláda s kokosom
Foto: palma
16
porcií
30 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
40 g mleté
40 g
150 g
Plnka:
200 ml
1 bal.
100 ml
200 g
Okrem toho:
1 PL na vymastenie
na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru predherejeme na 180 stupňov. Plech vysteliemie papierom na pečenie a potrieme Palmarinom.

  2. 2

    Cesto: Žĺtky vyšľaháme so 120 g cukru do hustej peny, z bielkov a zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh. K žĺtkovej zmesi pridáme preosiatu múku a mandle, jemne premiešame, postupne pridávame a zamiešame sneh. Cesto prelejeme na plech a jemne uhladíme. Pečieme približne 12 minút na 180 stupňoch. Upečené cesto necháme vychladnúť na mriežke.

  3. 3

    Plnka: V mlieku rozmiešame Zlatý klas, pridáme strúhanú pomarančovú kôru a šťavu, varíme, pokiaľ krém nezhustne. Do uvareného teplého krému vmiešame Heliu a vyšľaháme hladký krém.

  4. 4

    Na cesto natrieme 2/3 krému a opatrne zrolujeme roládu. Povrch natrieme zvyšným krémom a posypeme kokosom. Uložíme na niekoľko hodín do chladničky. Vychladenú roládu nakrájame na približne 1,5 cm hrubé kúsky a podávame.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: