Pomarančová roláda s kokosom
Foto: palma
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
40 g mleté |
|
40 g |
|
150 g |
|
Plnka: | |
200 ml |
|
1 bal. |
|
100 ml |
|
|
|
200 g |
|
Okrem toho: | |
1 PL na vymastenie |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Rúru predherejeme na 180 stupňov. Plech vysteliemie papierom na pečenie a potrieme tukom na pečenie.
- 2
Cesto: Žĺtky vyšľaháme so 120 g cukru do hustej peny, z bielkov a zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh. K žĺtkovej zmesi pridáme preosiatu múku a mandle, jemne premiešame, postupne pridávame a zamiešame sneh. Cesto prelejeme na plech a jemne uhladíme. Pečieme približne 12 minút na 180 stupňoch. Upečené cesto necháme vychladnúť na mriežke.
- 3
Plnka: V mlieku rozmiešame Zlatý klas, pridáme strúhanú pomarančovú kôru a šťavu, varíme, pokiaľ krém nezhustne. Do uvareného teplého krému vmiešame Heliu a vyšľaháme hladký krém.
- 4
Na cesto natrieme 2/3 krému a opatrne zrolujeme roládu. Povrch natrieme zvyšným krémom a posypeme kokosom. Uložíme na niekoľko hodín do chladničky. Vychladenú roládu nakrájame na približne 1,5 cm hrubé kúsky a podávame.
Tiež roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu