Mrkvové vanilkové rožky

palma - fotkaPalma, 9. decembra 2018 14:30. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »
Mrkvové vanilkové rožkyFoto: palma
40 ks
porcií
60 min
príprava
12 min
na 175 °C

Suroviny

200 g
150 g
100 g strúhaná
z 1 ks
2 PL
100 g
30 g mleté
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Očistenú mrkvu nastrúhame a necháme, nech pustí šťavu. Potom ju vyžmýkame.

  2. 2

    V miske zmiešame múku s 2/3 cukru, vanilkovým cukrom, nastrúhanou citrónovou kôrou a ručne zamracujeme Palmarin. Pridáme vyžmýkanú mrkvu a vypracujeme hladké cesto. Keby sa príliš lepilo, pridáme múku.

  3. 3

    Cesto necháme aspoň hodinu odležať v chladničke a potom tvarujeme rožky, ktoré pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie približne 12 - 15 minút pri teplote 175 stupňov.

  4. 4

    Ešte teplé rožky obalíme v zmesi mletých mandlí a zvyšného práškového cukru.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist