Mrkvové vanilkové rožky
Foto: palma
40 ks
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
12 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Očistenú mrkvu nastrúhame a necháme, nech pustí šťavu. Potom ju vyžmýkame.
- 2
V miske zmiešame múku s 2/3 cukru, vanilkovým cukrom, nastrúhanou citrónovou kôrou a ručne zamracujeme tuk na pečenie. Pridáme vyžmýkanú mrkvu a vypracujeme hladké cesto. Keby sa príliš lepilo, pridáme múku.
- 3
Cesto necháme aspoň hodinu odležať v chladničke a potom tvarujeme rožky, ktoré pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie približne 12 - 15 minút pri teplote 175 stupňov.
- 4
Ešte teplé rožky obalíme v zmesi mletých mandlí a zvyšného práškového cukru.
Tiež vanilkové rožky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu