Mrkvové vanilkové rožky
Mrkvové vanilkové rožky

Mrkvové vanilkové rožky

palma - fotkapalma, 9. decembra 2018. Komerčný recept.
Mrkvové vanilkové rožky
Foto: palma
40 ks
porcií
60 minút
príprava
12 minút
na 175 °C

Suroviny

200 g
150 g
100 g strúhaná
z 1 ks
2 PL
100 g
30 g mleté

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistenú mrkvu nastrúhame a necháme, nech pustí šťavu. Potom ju vyžmýkame.

  2. 2

    V miske zmiešame múku s 2/3 cukru, vanilkovým cukrom, nastrúhanou citrónovou kôrou a ručne zamracujeme Palmarin. Pridáme vyžmýkanú mrkvu a vypracujeme hladké cesto. Keby sa príliš lepilo, pridáme múku.

  3. 3

    Cesto necháme aspoň hodinu odležať v chladničke a potom tvarujeme rožky, ktoré pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie približne 12 - 15 minút pri teplote 175 stupňov.

  4. 4

    Ešte teplé rožky obalíme v zmesi mletých mandlí a zvyšného práškového cukru.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: