Vianočné ríbezľové rezy
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Múku premiešame s orechmi, kokosom a práškom do pečiva. Palmarin roztopíme a necháme trochu vychladnúť. Žĺtky vyšľaháme s medom dopenista, postupne pridávame múku a roztopený Palmarin. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne primiešame k cestu.
- 2
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre na 175 stupňov približne 25 minút.
- 3
Upečené cesto necháme vychladnúť a nakrájame na 4 rovnaké pásy. Na jednu časť cesta natrieme hrubšiu vrstvu ríbezľového džemu a na to položíme druhú časť cesta. Vrch natrieme tenšou vrstvou džemu a posypeme kokosom. Rovnako postupujeme s ďalšími dvoma pásmi cesta.
- 4
Rezy necháme odležať v chladničke, nech sa cesto napije džemu a podávame nakrájané na tenké rezy.
Tiež zákusok:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Najnovšie recepty
- 2
Ale ríbezle sú oberane na Vianoce
No predsa ten handrovy stromcek na stole, take lahke nevies? :-)
Ja myslim, ze hlavne ten umely tuk je v tom to najlepsie
Máslo nebo sádlo od Palmy nečekám. S mojou babkou jsme pekly z lecčeho, másla tenkrát moc nebylo. Vše je o výběru. Když bych chtěla tento recept vyzkoušet, dám máslo. O tom žádná. Recept je pěkný a dá se s ním pracovat.
Tomu rozumím. Vytěsnila jsem umělé tuky, ale to se opakuju. Každý si to nastaví tak nejlíp, jak umí.
med je vianocny.
žeby kokos - imitácia snehu?