Vianočné ríbezľové rezy

palma - fotkaPalma, 14. decembra 2018 13:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Vianočné ríbezľové rezyFoto: palma
25
porcií
40 min
príprava
25 min
na 175 °C

Suroviny

350 g
100 g mleté
50 g (+ na posypanie)
7 ks
200 g
125 g
1/2 bal.
350 g
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Múku premiešame s orechmi, kokosom a práškom do pečiva. Palmarin roztopíme a necháme trochu vychladnúť. Žĺtky vyšľaháme s medom dopenista, postupne pridávame múku a roztopený Palmarin. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne primiešame k cestu.

  2. 2

    Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre na 175 stupňov približne 25 minút.

  3. 3

    Upečené cesto necháme vychladnúť a nakrájame na 4 rovnaké pásy. Na jednu časť cesta natrieme hrubšiu vrstvu ríbezľového džemu a na to položíme druhú časť cesta. Vrch natrieme tenšou vrstvou džemu a posypeme kokosom. Rovnako postupujeme s ďalšími dvoma pásmi cesta.

  4. 4

    Rezy necháme odležať v chladničke, nech sa cesto napije džemu a podávame nakrájané na tenké rezy.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist