Ríbezľový zákusok
Ríbezľový zákusok

Vianočné ríbezľové rezy

palma - fotkapalma, 14. decembra 2018. Komerčný recept.
Vianočné ríbezľové rezy
Foto: palma
25
porcií
40 minút
príprava
25 minút
na 175 °C

Suroviny

350 g
100 g mleté
50 g (+ na posypanie)
7 ks
200 g
125 g
1/2 bal.
350 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku premiešame s orechmi, kokosom a práškom do pečiva. Palmarin roztopíme a necháme trochu vychladnúť. Žĺtky vyšľaháme s medom dopenista, postupne pridávame múku a roztopený Palmarin. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne primiešame k cestu.

  2. 2

    Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre na 175 stupňov približne 25 minút.

  3. 3

    Upečené cesto necháme vychladnúť a nakrájame na 4 rovnaké pásy. Na jednu časť cesta natrieme hrubšiu vrstvu ríbezľového džemu a na to položíme druhú časť cesta. Vrch natrieme tenšou vrstvou džemu a posypeme kokosom. Rovnako postupujeme s ďalšími dvoma pásmi cesta.

  4. 4

    Rezy necháme odležať v chladničke, nech sa cesto napije džemu a podávame nakrájané na tenké rezy.

Diskusia k receptu

frezia
Co je na tychto rezoch vianocne? Je to uplne obycajny jednoduchy zakusok s dzemom bez fantazie.
haji
Ale no tak, v těstě je medík, ořechy, kokos.
1x frezia
kucharka
Aj ja, ako @Haji , si myslím, že koláč je fain. S orechami, medom a ešte taký "zasnežený" dodáva sviatočnú náladu. Aj fotka s ozdobami je pekná....
1x haji
afataga
@Haji (14.12.2018 15:48)

Ja myslim, ze hlavne ten umely tuk je v tom to najlepsie
haji
@Afataga (14.12.2018 17:11)
Máslo nebo sádlo od Palmy nečekám. S mojou babkou jsme pekly z lecčeho, másla tenkrát moc nebylo. Vše je o výběru. Když bych chtěla tento recept vyzkoušet, dám máslo. O tom žádná. Recept je pěkný a dá se s ním pracovat.
haji
@Afataga (14.12.2018 17:11)
Tomu rozumím. Vytěsnila jsem umělé tuky, ale to se opakuju. Každý si to nastaví tak nejlíp, jak umí.