Pórová polievka s krutónmi zo zeleniny
Foto: palma
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú cibuľu a pór nadrobno nakrájame. Vo väčšom hrnci zohrejeme 4 PL oleja a orestujeme najskôr cibuľu, potom pridáme pór (trošku si odložíme na ozdobu). Cibuľu s pórom pražíme 3 - 5 minút na miernom ohni. Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky, zalejeme vodou, pridáme soľ, korenie a varíme domäkka.
- 2
Keď je polievka uvarená, tyčovým mixérom ju rozmixujeme na hladký krém. Ak je príliš hustá, rozriedime ju vodou. Necháme prejsť varom a odstavíme.
- 3
Kým sa polievka varí, mrkvu, kaleráb a petržlen nakrájame na malé kocky. Pomaly ich pražime na zohriatom zvyšnom oleji, kým nie sú na okrajoch krásne hnedé.
- 4
Polievku servírujeme so zeleninovými krutónmi a dozdobíme pórom.
Tiež pórová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu