Pórová polievka s krutónmi zo zeleniny

palma - fotkaPalma, 12. októbra 2018 13:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Pórová polievka s krutónmi zo zeleninyFoto: palma
4
porcie
20 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

1 ks veľká
1 ks
8 PL
4 ks
Na krutóny:
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Očistenú cibuľu a pór nadrobno nakrájame. Vo väčšom hrnci zohrejeme 4 PL oleja a orestujeme najskôr cibuľu, potom pridáme pór (trošku si odložíme na ozdobu). Cibuľu s pórom pražíme 3 - 5 minút na miernom ohni. Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky, zalejeme vodou, pridáme soľ, korenie a varíme domäkka.

  2. 2

    Keď je polievka uvarená, tyčovým mixérom ju rozmixujeme na hladký krém. Ak je príliš hustá, rozriedime ju vodou. Necháme prejsť varom a odstavíme.

  3. 3

    Kým sa polievka varí, mrkvu, kaleráb a petržlen nakrájame na malé kocky. Pomaly ich pražime na zohriatom zvyšnom oleji, kým nie sú na okrajoch krásne hnedé.

  4. 4

    Polievku servírujeme so zeleninovými krutónmi a dozdobíme pórom.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist