Pórová polievka
Pórová polievka

Pórová polievka s krutónmi zo zeleniny

palma - fotkapalma, 12. októbra 2018. Komerčný recept.
Pórová polievka s krutónmi zo zeleniny
Foto: palma
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks veľká
1 ks
8 PL
4 ks
Na krutóny:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistenú cibuľu a pór nadrobno nakrájame. Vo väčšom hrnci zohrejeme 4 PL oleja a orestujeme najskôr cibuľu, potom pridáme pór (trošku si odložíme na ozdobu). Cibuľu s pórom pražíme 3 - 5 minút na miernom ohni. Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky, zalejeme vodou, pridáme soľ, korenie a varíme domäkka.

  2. 2

    Keď je polievka uvarená, tyčovým mixérom ju rozmixujeme na hladký krém. Ak je príliš hustá, rozriedime ju vodou. Necháme prejsť varom a odstavíme.

  3. 3

    Kým sa polievka varí, mrkvu, kaleráb a petržlen nakrájame na malé kocky. Pomaly ich pražime na zohriatom zvyšnom oleji, kým nie sú na okrajoch krásne hnedé.

  4. 4

    Polievku servírujeme so zeleninovými krutónmi a dozdobíme pórom.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
A tento recept nemá komentár ? Hoci je komerčný, takáto jemná polievka sa mi pre moje štyri čerstvé vnúčatká do budúcnosti hodí.

Pridaj komentár k receptu: