Bravčová panenka
Bravčová panenka

Bravčová panenka s orechovou omáčkou

palma - fotkapalma, 5. apríla 2019. Komerčný recept.
Bravčová panenka s orechovou omáčkou
Foto: palma
3
porcie
35 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
3 PL
150 ml
50 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku očistíme od blán, nasolíme, okoreníme. Na panvici zohrejeme 2 PL orechového oleja a mäso prudko opečieme z každej strany. Potom ho vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme približne 10 - 15 minút. Upečenú panenku vyberieme zo zapekacej misy a zabalíme do alobalu.

  2. 2

    Do výpeku pridáme 1 PL orechového oleja a vmiešame múku. Zápražku zalejeme vývarom a dobre premiešame. Pridáme nahrubo nakrájané vlašské orechy a varíme, kým nemá omáčka želanú konzistenciu.

  3. 3

    Mäso nakrájame na plátky, prelejeme omáčkou a podávame s obľúbenou prílohou, napríklad so zemiakovými gnocchami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia