Bravčová panenka s orechovou omáčkou
Foto: palma
3
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Bravčovú panenku očistíme od blán, nasolíme, okoreníme. Na panvici zohrejeme 2 PL orechového oleja a mäso prudko opečieme z každej strany. Potom ho vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme približne 10 - 15 minút. Upečenú panenku vyberieme zo zapekacej misy a zabalíme do alobalu.
- 2
Do výpeku pridáme 1 PL orechového oleja a vmiešame múku. Zápražku zalejeme vývarom a dobre premiešame. Pridáme nahrubo nakrájané vlašské orechy a varíme, kým nemá omáčka želanú konzistenciu.
- 3
Mäso nakrájame na plátky, prelejeme omáčkou a podávame s obľúbenou prílohou, napríklad so zemiakovými gnocchami.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu