Kakaové úliky
Kakaové úliky

Kakaové úliky s krémom

palma - fotkapalma, 8. decembra 2018. Komerčný recept.
Kakaové úliky s krémom
Foto: palma
12 ks
porcií
30 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Základné cesto:
110 g
75 g
1 ks
štipka
Úliky:
160 g
50 g (+ na posypanie formičiek)
100 g
30 g
Krém:
50 g
25 g
10 g
1 ČL
Poleva:
50 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmiešame suroviny na základné cesto a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do fólie a necháme aspoň 30 minút v chladničke.

  2. 2

    Suroviny na krém zmiešame a odložíme bokom.

  3. 3

    Piškóty rozdrvíme, pridáme cukor, kakao a Palmarin. Ručne vypracujeme cesto, ktoré bude trošku lepiť. Vezmeme formičku na úliky, jemne ju vysypeme práškovým cukrom a vtlačíme cesto tak, aby v strede zostalo miesto na krém.

  4. 4

    Cesto na základ rozvaľkáme na tenký plát a okrúhlou formičkou vyrežeme kolieska o niečo väčšie ako sú úliky. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 10 - 12 minút.

  5. 5

    Každý úlik naplníme krémom, prilepíme k upečenému koliesku a polejeme roztopenou čokoládou s Cerou.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: