Maková bábovka s čerešňami
Foto: palma
12
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
60 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
250 g |
|
5 ks |
|
250 g |
|
1/2 bal. |
|
4 PL mletý |
|
125 ml |
|
140 ml |
|
štipka |
|
100 g (môžu byť aj mrazené) |
|
|
|
100 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
V mise zmiešame sypké suroviny - múku s makom a práškom do pečiva. V druhej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme sypké suroviny, olej, mlieko a štipku soli. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne zamiešame do cesta.
- 2
Cesto vylejeme do vymastenej a pomúčenej formy na bábovku a rovnomerne naň poukladáme čerešne. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov približne 50 - 60 minút.
- 3
Upečenú bábovku necháme úplne vychladnúť, vyberieme z formy a prelejeme čokoládou roztopenou s Cerou.
Tiež maková bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu