Maková bábovka
Maková bábovka

Maková bábovka s čerešňami

palma - fotkapalma, 6. apríla 2019. Komerčný recept.
Maková bábovka s čerešňami
Foto: palma
12
porcií
25 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g
5 ks
250 g
1/2 bal.
4 PL mletý
125 ml
140 ml
štipka
100 g (môžu byť aj mrazené)
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    V mise zmiešame sypké suroviny - múku s makom a práškom do pečiva. V druhej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme sypké suroviny, olej, mlieko a štipku soli. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne zamiešame do cesta.

  2. 2

    Cesto vylejeme do vymastenej a pomúčenej formy na bábovku a rovnomerne naň poukladáme čerešne. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov približne 50 - 60 minút.

  3. 3

    Upečenú bábovku necháme úplne vychladnúť, vyberieme z formy a prelejeme čokoládou roztopenou s Cerou.

Diskusia k receptu

babidka
Je to recept ako pre priemyselnu pekaren a pre lacne supermarkety- na tolko muky a cukru pridat 4 polievkove lyzice maku a nazvat to makovou babovkou?
evanaaa
Mne sa nezdá málo maku na 250g múky, ak sa rátajú kopcovité lyžice, skôr sa mi zdá veľa 250g cukru....alebo nie?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia