Oriešky so slaným karamelom
Foto: palma
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Kondenzované mlieko v konzerve dáme variť do hrnca s vodou na 2,5 hodiny. Potom ho necháme vychladnúť, otvoríme konzervu a dobre premiešame.
- 2
Skaramelizované kondenzované mlieko vymiešame s tuk na pečenie na hladký krém, pridáme štipku soli a na chvíľu odložíme do chladničky.
- 3
Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Pridáme mleté orechy, škrob a kakao a opatrne premiešame. Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka s okrúhlym nadstavcom a vytláčame krúžky vo veľkosti dvojeurovej mince na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 4
Pečieme pri teplote 175 stupňov asi 10 minút, potom znížime teplotu na 100 stupňov a sušíme ešte 15 minút. Necháme úplne vychladnúť a plníme krémom pomocou cukrárskeho vrecka.
- 5
Na záver môžeme oriešky jemne pocukrovať. Najlepšie sú na druhý deň, keď jemne zvlhnú.
Tiež oriešky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu