Plnené oriešky
Plnené oriešky

Oriešky so slaným karamelom

palma - fotkapalma, 17. novembra 2018. Komerčný recept.
Oriešky so slaným karamelom
Foto: palma
12
porcií
120 minút
príprava
25 minút
na 175 °C

Suroviny

4 ks
310 g
300 g mleté
35 g
2 ČL
Plnka:
1 bal.
200 g
štipka




Postup

  1. 1

    Kondenzované mlieko v konzerve dáme variť do hrnca s vodou na 2,5 hodiny. Potom ho necháme vychladnúť, otvoríme konzervu a dobre premiešame.

  2. 2

    Skaramelizované kondenzované mlieko vymiešame s tuk na pečenie na hladký krém, pridáme štipku soli a na chvíľu odložíme do chladničky.

  3. 3

    Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Pridáme mleté orechy, škrob a kakao a opatrne premiešame. Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka s okrúhlym nadstavcom a vytláčame krúžky vo veľkosti dvojeurovej mince na plech vystlaný papierom na pečenie.

  4. 4

    Pečieme pri teplote 175 stupňov asi 10 minút, potom znížime teplotu na 100 stupňov a sušíme ešte 15 minút. Necháme úplne vychladnúť a plníme krémom pomocou cukrárskeho vrecka.

  5. 5

    Na záver môžeme oriešky jemne pocukrovať. Najlepšie sú na druhý deň, keď jemne zvlhnú.

Diskusia k receptu

grejsy
Tie musia ale chutiť vynikajúco. Orechové vždy som mala rada. 12 ich vyšlo , ale do pol noci by tu nezostal ani jeden :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia