Jablká a hrušky v župane
Foto: palma
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z mlieka, vajíčka, múky a soli si pripravíme cestíčko, rozdelíme ho do dvoch misiek. Do jednej dáme škoricu, do druhej kakao s 1 PL mlieka a vymiešame.
- 2
Jablká a hrušky prekrojíme na polovice, odstránime jadrá a nakrájame na plátky približne pol centimetra. V škoricovom cestíčku máčame jabĺčka, v kakaovom hrušky.
- 3
Ovocie v cestíčku vyprážame na rozpálenom oleji do chrumkava. Potom vyberieme a necháme odkvapkať prebytočný olej na kuchynskej papierovej utierke.
- 4
Servírujeme so zmrzlinou, môžeme posypať práškovým cukrom.
Tiež v župane:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu