Jablká a hrušky v župane
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
150 ml |
|
100 g |
|
|
|
1/2 ČL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
|
|
na posypanie |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z mlieka, vajíčka, múky a soli si pripravíme cestíčko, rozdelíme ho do dvoch misiek. Do jednej dáme škoricu, do druhej kakao s 1 PL mlieka a vymiešame.
- 2
Jablká a hrušky prekrojíme na polovice, odstránime jadrá a nakrájame na plátky približne pol centimetra. V škoricovom cestíčku máčame jabĺčka, v kakaovom hrušky.
- 3
Ovocie v cestíčku vyprážame na rozpálenom oleji do chrumkava. Potom vyberieme a necháme odkvapkať prebytočný olej na kuchynskej papierovej utierke.
- 4
Servírujeme so zmrzlinou, môžeme posypať práškovým cukrom.
Tiež v župane:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu