Maková bublanina s ovocím
Foto: palma
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Tuk na pečenie vymiešame s cukrom, pridáme žĺtky, biely jogurt, citrónovú šťavu, mak, sódu bikarbónu, múku, soľ, vanilkovú esenciu a nakoniec zamiešame sneh z bielkov.
- 2
Cesto natrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, navrch uložíme ovocie. Vložíme do zohriatej rúry a pečieme približne 30 minút pri 180 °C.
- 3
Upečenú bublaninu servírujeme posypanú práškovým cukrom alebo preliatu citrónovou polevou, ktorú pripravíme vymiešaním citrónovej šťavy s prieosiatym práškovým cukrom.
Tiež makový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu