Makový koláč
Makový koláč

Maková bublanina s ovocím

palma - fotkapalma, 11. októbra 2018. Komerčný recept.
Maková bublanina s ovocím
Foto: palma
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
1 hrnček
3 ks
1 hrnček
1 ČL
2 PL mletý
štipka
1 PL
1 ČL
180 g
150 g
Na polevu:




Postup

  1. 1

    Tuk na pečenie vymiešame s cukrom, pridáme žĺtky, biely jogurt, citrónovú šťavu, mak, sódu bikarbónu, múku, soľ, vanilkovú esenciu a nakoniec zamiešame sneh z bielkov.

  2. 2

    Cesto natrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, navrch uložíme ovocie. Vložíme do zohriatej rúry a pečieme približne 30 minút pri 180 °C.

  3. 3

    Upečenú bublaninu servírujeme posypanú práškovým cukrom alebo preliatu citrónovou polevou, ktorú pripravíme vymiešaním citrónovej šťavy s prieosiatym práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia