Orechový koláč s mascarpone krémom
Foto: palma
12
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
50-60 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
V mise zmiešame múku, prášok do pečiva a škoricu. V druhej mise vymiešame vajcia s cukrom do peny, pridávame olej a premiešame. Postupne pridávame múčnu zmes, mlieko a nakoniec nahrubo mleté orechy. Cesto jemne premiešame a vylejeme do okrúhlej tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov približne 50 - 60 minút.
- 2
Medzitým vyšľaháme mascarpone s cukrom v jednej miske, smotanu dotuha v druhej miske. Mascarpone so šľahačkou spojíme, jemne premiešame s vanilkovou pastou a štipkou soli. Odložíme do chladničky.
- 3
Upečený a vychladnutý koláč natrieme džemom, na vrch dáme hrubú vrstvu krému z mascarpone. Môžeme ozdobiť sekanými orechmi a podávame.
Tiež orechový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu