Orechový koláč s mascarpone krémom

palma - fotkaPalma, 4. apríla 2019 16:05. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »
Orechový koláč s mascarpone krémomFoto: palma
12
porcií
40 min
príprava
50-60 min
na 160 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    V mise zmiešame múku, prášok do pečiva a škoricu. V druhej mise vymiešame vajcia s cukrom do peny, pridávame olej a premiešame. Postupne pridávame múčnu zmes, mlieko a nakoniec nahrubo mleté orechy. Cesto jemne premiešame a vylejeme do okrúhlej tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov približne 50 - 60 minút.

  2. 2

    Medzitým vyšľaháme mascarpone s cukrom v jednej miske, smotanu dotuha v druhej miske. Mascarpone so šľahačkou spojíme, jemne premiešame s vanilkovou pastou a štipkou soli. Odložíme do chladničky.

  3. 3

    Upečený a vychladnutý koláč natrieme džemom, na vrch dáme hrubú vrstvu krému z mascarpone. Môžeme ozdobiť sekanými orechmi a podávame.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist