Orechový koláč
Orechový koláč

Orechový koláč s mascarpone krémom

palma - fotkapalma, 4. apríla 2019. Komerčný recept.
Orechový koláč s mascarpone krémom
Foto: palma
12
porcií
40 minút
príprava
50-60 minút
na 160 °C

Suroviny

225 g
1/2 bal.
1 ČL
2 ks
85 ml
125 g
125 ml
100 g nahrubo mleté
3 PL
250 g
125 ml
1 ČL




Postup

  1. 1

    V mise zmiešame múku, prášok do pečiva a škoricu. V druhej mise vymiešame vajcia s cukrom do peny, pridávame olej a premiešame. Postupne pridávame múčnu zmes, mlieko a nakoniec nahrubo mleté orechy. Cesto jemne premiešame a vylejeme do okrúhlej tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov približne 50 - 60 minút.

  2. 2

    Medzitým vyšľaháme mascarpone s cukrom v jednej miske, smotanu dotuha v druhej miske. Mascarpone so šľahačkou spojíme, jemne premiešame s vanilkovou pastou a štipkou soli. Odložíme do chladničky.

  3. 3

    Upečený a vychladnutý koláč natrieme džemom, na vrch dáme hrubú vrstvu krému z mascarpone. Môžeme ozdobiť sekanými orechmi a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia