Orechové trubičky plnené krémom
Foto: palma
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
350 g |
|
70 g mleté |
|
180 g |
|
150 g |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Krém: | |
1 bal. |
|
400 ml |
|
2 PL |
|
125 g |
|
Čokoládová poleva: | |
90 g |
|
30 g |
|
Postup
-
1
Zo surovín na cesto vypracujeme cesto a rozdelíme ho na dve časti. Na doske rozvaľkáme cesto na hrúbku 5 mm. Urobíme pásy so šírkou 6 cm a nakrúcame ich na 7 cm hliníkové trubičky. Prstami dôkladne stláčame spoje. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme do zlatohneda pri 180 stupňoch asi 30 minút. Ešte teplé dáme opatrne dolu z hliníkovej trubičky.
- 2
Vychladnuté trubičky namáčame do čokoládovej polevy, ktorú sme pripravili z čokolády a tuku na pečenie (na polevy). Máčame približne 1 cm po oboch stranách a necháme stuhnúť.
- 3
Krém pripravíme tak, že uvaríme Zlatý klas s mliekom, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. Tuk na pečenie (na krémy) vymiešame s cukrom, po lyžiciach pridávame krém. Naplníme zdobiace vrecko a plníme trubičky. Najlepšie sú na druhý - tretí deň. Skladujeme v chlade a suchu.
Tiež trubičky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ceny ropy klesajú, tak by hádam mali lacnieť aj tieto výrobky... :-)