Makové palacinky s karamelizovanými jahodami
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
150 g |
|
500 ml |
|
2 |
|
3 PL |
|
1 PL nemletý |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
|
|
250 ml |
|
250 g čerstvé |
|
1 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
V mise zmiešame múku s práškom do pečiva a makom. Pridáme vajíčka, mlieko, makový olej a vymiešame hladké cesto. Na záver pridáme štipku soli a necháme 15 minút postáť.
- 2
Panvicu zohrejeme, jemne potrieme olejom a postupne upečieme palacinky z oboch strán.
- 3
V druhej panvici necháme skaramelizovať trstinový cukor, pridáme na kúsky nakrájané jahody a zľahka premiešame. Smotanu na šľahanie dotuha vyšľaháme.
- 4
Palacinky naplníme jahodami, šľahačkou a na záver pokvapkáme makovým olejom.
Tiež palacinky:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu