mysiacik nemá fotku

Mysiacik

«1 2 »

Oblíž prst Oblíž prst Vaše

Tak tento zákusok sa u nás robí najčastejšie, nie je oslavy, kde by chýbal... u nás je najžiadanejší, je síce troška sladký, ale stojí za zhrešenie!

Domáce trdelníky Domáce trdelníky Vaše

Zo surovín na cesto si vypracujeme hladké nelepivé cesto a necháme na teplom mieste vykysnúť aspoň hodinku.

Jablkový perník s jahodovým džemom, čokoládou a jahodovou omáčkou Jablkový perník s jahodovým džemom, čokoládou a jahodovou omáčkou Vaše

Rýchly a veľmi chutný, deti ho milujú... u nás je hneď fuč...

Jánošíkova plnená taška (fotorecept) Jánošíkova plnená taška (fotorecept) Vaše

Recept sme si vymysleli sami doma. Manžel mi rozprával, akú by mal predstavu a ja som kuchtila... Odvtedy tieto úžasné zemiaky robievame veľmi často vždy s niečim iným...

Šošovicová s údenými kosťami na zahriatie Šošovicová s údenými kosťami na zahriatie Vaše

Šošovicu si namočíme do vody deň vopred a dáme do chladničky, ak by ste aj zabudli namočiť, nič sa nedeje, namočíte ráno a pred obedom môžte variť :)

Perky plnené jahodovým džemom Perky plnené jahodovým džemom Vaše

Ošúpané uvarené zemiaky si nastrúhame strúhadlom na pomúčenú dosku, spravíme si kopček, kam pridáme žĺtok, štvrť lyžičky soli a múku, následne vypracujeme cesto.

Jednoduchý bezmúčny koláčik Jednoduchý bezmúčny koláčik Vaše

Tak a kto si dá so mnou kávičku? A k nej aj takýto úplne jednoduchý bezmúčny koláčik s domácim višňovým džemom?

Jesenný hruškový koláč Jesenný hruškový koláč Vaše

Všetky ingrediencie si zmiešame a vypracujeme lepivé cesto, ak bude suchšie pridajte ešte lyžicu vody. Takto vypracované a lepkavé cesto, chytíme do ruky a ešte aby nám nelepilo, posypeme si dosku múkou a vypracovávame ho, až kým nelepí. Zabalíme ho do fólie a dáme aspoň na pol hodinku do chladničky odležať. Medzitým si vymastíme zapekaciu misku, alebo formu, ktorú máme doma a cesto vyvaľkáme asi do tvaru misky, pomaly prenesieme, upravíme rukami tvar cesta, aby bolo pekne rozložené a dáme ho do rúry na 190 stupňov asi na 13 max 15 minút. Vytiahneme a necháme vychladnúť.

Domáce kaiserky Domáce kaiserky Vaše

Z múky, vody, droždia, soli, cukru, oleja a dvoch lyžičiek ľanových semienok si vypracujeme cesto a dáme na teplé miesto vykysnúť.

Kura v kabáte s bylinkami Kura v kabáte s bylinkami Vaše

Do misky si nasypeme soľ, trocha korenia, pridáme tri bielky, asi dve deci vody a pridáme múku tak, aby sme vypracovali husté cesto, ktoré si úplne do hladka vypracujeme na pomúčenej doske.

Hokkaido noky s hovädzími guličkami na tekvicovej omáčke Hokkaido noky s hovädzími guličkami na tekvicovej omáčke Vaše

Hokkaido noky: Polovicu z jednej veľkej hokkaido tekvice (alebo jednu malú) zbavíme jadierok, ošúpeme, nakrájame na polmesiačiky, poukladáme na plech s papierom na pečenie, polejeme olivovým olejom, osolíme a dáme na 20 minút do rúry na 190 stupnov, samozrejme, každá rúra pečie inak, treba si to odsledovať, aby bola tekvica mäkká, ak je mäkká, vyberieme po jednom si ju ukladáme do misky, kde tekvicu postupne pretláčame. Vychladnuté, osolíme podľa potreby, pridáme dva žltky a postupne prisypávame múku, je na vás, akú použijete, ja som miešala celozrnnú špaldovú s necelozrnnou špaldovou, pomaly vytvorime cesto, ktoré si preklopíme na dobre pomúčenú dosku, kde ho ešte poriadne vypracujeme tak, aby cesto nelepilo, pozor nemôže byť moc tvrdé a ani riedke. Keď máme cesto hotové, nožom si odkrojíme časť z cesta a rukou vytvoríme dlhý pás, ktorý nakrájame na menšie noky. Hotové noky hádžeme do osolenej vriacej vody, keď plávajú na vrch, sú hotové.

Celozrnné zemiakové pagáče Celozrnné zemiakové pagáče Vaše

Zemiaky postrúhame a spolu so všetkými ingredienciami na cesto dáme do misky rýchlokysky. Vypracujeme cesto, necháme ho kysnúť na teplom mieste a po hodine ho vyklopíme na dobre pomúčenú dosku. Ak sa nám bude zdať, že je cesto riedke, môžeme ho ešte trocha podsypať múkou a trocha rukami spracovať.

Rýchly nekysnutý celozrnný chlieb Rýchly nekysnutý celozrnný chlieb Vaše

Všetky ingrediencie zmiešame, vypracujeme cesto, ktoré vložíme do misy z janského skla, ktorá je vystlaná papierom na pečenie. A šup do rúry na 200 stupňov, najprv na 20 minút, potom stiahneme na 170 a dopekáme ďalších 25 minút (čas pečenia záleží od rúry), chlebík sledujeme špajdlou, hlavne zvnútra, aby bol riadne upečený, pretože špaldové chlebíky sú oveľa hutnejšie ako z obyčajnej bielej :D

Špenátová polievka s karfiolom Špenátová polievka s karfiolom Vaše

Na rozohriatom kokosovom oleji si popražím trocha múky, pridáme špenátové listy a zalejeme mliekom a trochou vody, osolíme okoreníme a necháme zovrieť. Následne rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme na drobno rozobraté ružičky karfiolu a varíme, kým nie je karfiol hotový, nakoniec si rozšľaháme vajíčka a vlejeme do polievky :D jednoduché, rýchle a zdravé :D

Pečené zemiaky s kuracími štvrťami na kapuste a slaninke Pečené zemiaky s kuracími štvrťami na kapuste a slaninke Vaše

Kuracie štvrte si umyjeme, nasolíme, okoreníme, ovegetíme a uložíme do jenskej misy, ktorú sme vystlali najprv na plátky nakrájanou slaninkou, kyslou kapustou a opäť slaninkou :D

Cestovinový šalát so surimi tyčinkami Cestovinový šalát so surimi tyčinkami Vaše

Odvaríme si cestoviny, medzitým si v miske zmiešame nakrájanú uhorku, olivy plnené lososom, surimi tyčinky, pridáme kukuricu, sladkú zaváranú malú cibuľku, pokvapkáme citrónovou šťavou, okoreníme, osolíme, pridáme asi 3 lyžice olivového oleja a nakoniec, keď je cestovina hotová, poriadne zmiešame a môžme papkať :D toto je moja verzia a pre manžela pridám majonézu a trocha kyslej smotanky :)

Ryžové rezance s karí omáčkou Ryžové rezance s karí omáčkou Vaše

Klasika, ryžové rezance si spravíme podľa návodu, samozrejme len zalejeme horúcou vodou, ktorú ja ešte trocha osolím...

Karfiolová polievka s červenou šošovicou Karfiolová polievka s červenou šošovicou Vaše

Mrkvu si ošúpeme a nastrúhame na hrubšom strúhadle do hrnca s kokosovým olejom. Následne mrkvu opražíme, kým nám nepustí karotén, krásnu oranžovú šťavu, potom pridáme polovicu rozobratého a na menšie kúsky nakrájaného karfiolu. Chvíľu orestujeme a pridáme vodu, osolíme, okoreníme a pridáme za lyžičku kurkumy. Karfiol uvaríme do polomäkka a rozmixujeme ponorným mixérom, ak by sa vám zdala polievka hustá, pridajte vodu. Ošúpeme si zemiaky a spolu s dvomi, poprípade tromi hrsťami červenej šošovice varíme do zmäknutia :) Polievka je vynikajúca.

Hríbovica Hríbovica Vaše

Na oleji si speníme na drobno nakrájanú cibuľku, medzitým si v miske zalejeme vriacou vodou sušené hríby a necháme napučať aspoň 10 minút.

Zeleninová polievka s kurkumou a citrónovou kôrou Zeleninová polievka s kurkumou a citrónovou kôrou Vaše

Zeleninku, ktorú musíme si očistíme a nakrájame na menšie kusy, okrem cuketky, kde necháme aj šupku. Na olej si dáme nakrájaný pór a všetku zeleninu, osolíme, pridáme lyžičku a pol kurkumy, umyjeme si citrón a pridáme z jeho polovice nastrúhanú kôru (kto chce, môže si aj okoreniť, ja som kvôli deťom nekorenila) a opekáme na ohni, kým nám zeleninka nepustí svoju šťavičku a zalejeme vodou.


«1 2 »

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist