mysiacik nemá fotku

Mysiacik

«1 2 3 »

Naša čínska špecialitka Naša čínska špecialitka Vaše

Kuracie prsia si nakrájame na tenké dlhé pásiky, osolíme, okoreníme, dáme 1 lyžičku karí korenia a lyžičku Solamylu, poriadne zmiešame a necháme chvíľku odstáť. Rozohrejeme si olej a kuracie prsia opečieme do zlatista, chvíľku podusíme a ak by sa nám prichytávali, pridávame trocha vody.

Zapečené mäsovo-ryžové guličky v rajčinovej omáčke Zapečené mäsovo-ryžové guličky v rajčinovej omáčke Vaše

Mleté mäso, vajíčka, soľ, korenie,(okorenime a osolíme podľa chuti) muškátový orech, pretlačený cesnak, ryžu poriadne premiešame, lyžicou naberieme zmes a tvarujeme gule, ktoré obaľujeme v strúhanke a následne ukladáme na plech. Takto uložené guľky, zalejeme buď domácim už ochuteným pretlakom (robím a ochucujem si ho sama), alebo pretlakom z obchodu, ktorý si zriedime s vodou, ochutíme soľou, vegetou a čiernym korení. A šup do rúry na 180 stupňov, pečieme, až kým nie sú guľky zlatistej farby, nakoniec môžme posypať nastrúhaným syrom. Podávame so špagetami, zemiakmi, alebo jednoducho s tým, čo najviac ľúbime :D

Dusená hovädzinka na koreňovej zelenine so zelerovo-zemiakovým pyré Dusená hovädzinka na koreňovej zelenine so zelerovo-zemiakovým pyré Vaše

Cibuľu si nakrájame na drobno a opražíme na oleji, pridáme na väčšie kusy nakrájané mäso, na kolieska nakrájanú mrkvu, petržlen, polovicu z celého zväzku stonkového zeleru, okoreníme, osolíme, opaprikujeme, pridáme 3 ks nového korenia, lyžicu dijonskej horčice, chvíľu celé opežieme a zalejeme vývarom.

Domáca pečená paštéta z kuracích pečienok Domáca pečená paštéta z kuracích pečienok Vaše

Doma ju zbožňujeme... Hodí sa k akémukoľvek pečivku a najlepšie na tom je, že večer upečiem, čosi zjeme a šup do chladničky a na druhý deň, raňajky s čerstvým pečivom sú hotové.

Mrkvová pomazánka Mrkvová pomazánka Vaše

Jednu veľkú mrkvu si očistíme, nastrúhame na strúhadle, pridáme 3 na tvrdo uvarené vajíčka, ktoré si nastrúhame na jemno, pridáme asi 100 g dobre rozotierateľného kravského masla, tavený syr, buď v črievku, alebo 5 ks trojuholníkového, trošinka osolíme a poriadne premiešame :D a dáme do chladu...mnooo a po hodinke, môžme natierať na pečivko :D

Parížske rožteky Parížske rožteky Vaše

Bielky a kryštálový cukor si vyšľaháme nad parou asi 10 minút, tak aby nám vznikol hustý krém.

Opekané ryžové rezance s bravčovinou a chutnou zeleninou Opekané ryžové rezance s bravčovinou a chutnou zeleninou Vaše

Najprv si mäso nakrájame na tenké a dlhé plátky, ktoré dáme do misky a pridáme všetky ingrediencie na mäso, poriadne zmiešame a dáme do chladničky aspoň na dve hodiny:) samozrejme soľ a korenie si dáme podľa chuti.

Sladká bomba „domáce bounty“ Sladká bomba „domáce bounty“ Vaše

Kokos, Salko, práškový cukor si dáme do misky, bielu čokoládu si roztopíme a tiež pridáme do misky a poriadne premiešame, vznikne nám úžasná sladká zmes, z ktorej si spravíme šulky, alebo guličky.

Hlivový paprikáš s kuracinkou a domácimi zemiakovými nokami Hlivový paprikáš s kuracinkou a domácimi zemiakovými nokami Vaše

Kuracie prsia a k nim hliva, pre mňa kombinácia asi tá najlepšia... so smotanou, ale aj bez... rýchle a dobré :D

Plnené košíčky Plnené košíčky Vaše

Základom košíčkov je linecké cesto, je jednoduché a jemné... sú plnené džemom a vynikajúcou plnkou, na vrchu čokoládová poleva a ako bonus lentilka :D

Pečená fašírka s kôprovou omáčkou Pečená fašírka s kôprovou omáčkou Vaše

Omáčku pripravíme: Kus masla si dáme do hrnca, pridáme múku a spravíme zásmažku. Keď je múka opečená nalejeme mlieko a riadne vymiešame metličkou, okoreníme, osolíme,. Keď nám to začne vrieť pridáme smotanu a nakrájaný kôpor, chvíľu povaríme a odstavíme :)

Študentská pečať koláčik Študentská pečať koláčik Vaše

Chuť orechov, čokolády, študentskej pečate, čučoriedok...to je niečo, čo v tomto kaláčiku najdete :D

Hrnčekový recept na langoše Hrnčekový recept na langoše Vaše

Tento recept je na rýchle nekysnuté langoše, u nás veľmi obľúbeny :D

Chrumkavé bravčové plátky v špenátovom a syrovo-vínovom cestíčku Chrumkavé bravčové plátky v špenátovom a syrovo-vínovom cestíčku Vaše

Ak neviete, čo na slávnostný stol, keď vám príde návšteva, alebo len tak k nedeľnému obedu, tu mám pre vás jeden typ.

Škvarková (sterilizovaná) nátierka Škvarková (sterilizovaná) nátierka Vaše

Okrem predvianočného obdobia je toto obdobie zabíjačiek, preto som sa rozhodla prispieť aj našim rodinným receptom na úžasnú škvarkovú nátierku :D

Linecké dobrôtky Linecké dobrôtky Vaše

Všetky ingrediencie si dáme do misky, samozrejme maslo si nakrájame na menšie, aby sa nám lepšie vypracovalo cesto. Keď je cesto pekne a hladko vypracované, dáme ho do potravinárskej fólie a aspoň na hodinku do chladu. Po hodinke si pomúčime dosku, položíme cesto, vyvaľkáme si ho asi na pol centimetra, alebo hrúbku si može určiť sám, záleží od toho, kto ako tieto drobné pochutinky má rád, no a možeme vykrajovať. Plný plech dáme do rúry na 190 stupňov asi na 5 - 7 minút, treba dávať pozor, každá rúra je iná, aby sa nám linecké koláčiky nepripiekli. Keď sú hotové, poprilepujeme ich hustejším džemom a posypeme práškovým cukrom.

Včelie úliky Včelie úliky Vaše

Kokos, preosiaty práškový cukor, salko a sušené mlieko dáme do misky, postupne si vypracujeme hmotu, trocha kokosu si necháme na posypanie hotových úlikov a trocha kokosu potrebujeme aj na to, keď túto zmes budeme dávať do úlikových formičie, aby sa nám tam úliky nelepili.

Burizónové salkové guličky Burizónové salkové guličky Vaše

Deti toto jednoducho milujú, a nielen deti :D toto je moje najobľúbenejšie zo všetkých vianočných dobrot :D

Drevorubačský zapečený chlebík Drevorubačský zapečený chlebík Vaše

Odporúčam, tá chuť mäska, zeleninky, slaninky a ta cibuľka a čo je u nás dôležité, keď sú všetci hladní.. .rýchla príprava :) určite vyskúšajte!!

Losos na medovo-horčicovej omáčke s orechmi Losos na medovo-horčicovej omáčke s orechmi Vaše

Milujeme lososa asi na všetky sposoby, tento je taký vianočný, preto som sa rozhodla s týmto receptom podeliť s vami :D


«1 2 3 »

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist