Laskonky s kakaovým krémom

mysiacik - fotkamysiacik, 17. decembra 2019
Laskonky s kakaovým krémom
Foto: Mysiacik

Suroviny

6 ks
450 g
Krém:
6 ks
4 PL
2 PL
250 g
2 PL
150 g




Postup

  1. 1

    Bielky a cukor vyšľaháme nad parou, kým nevznikne husté cesto, šľaháme aspoň 10 minút. Musí byť husté a lesklé. Keď máme hotové, nanesieme cez formu na laskonky cesto na plech s papierom. Následne dáme do rúry na 100 stupňov a sušíme asi hodinu, samozrejme kontrolujeme laskonky zo spodu, či sú tvrdé a hotové.

  2. 2

    Krém priprávíme tak, že žĺtky, kryštálový cukor a kakao vyšľaháme nad parou, kým nie je krém nadýchaný, lesklý, hlavne aby boli žĺtky uvarené. Krém sa začne akoby odlepovať od misky, vtedy je hotový.

  3. 3

    Odstavíme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridáme maslo izbovej teploty, práškový cukor, um a vyšľaháme plnku, ktorou naplníme vychladnuté laskonky.

Diskusia k receptu

mysiacik
@katkasugar (17.12.2019 21:49)

Ďakujem krásne, ja musím piecť troska. Skôr, dcérka má. Narodeniny, takže cez víkend oslavy.. Ale áno.. Mne vydržali vždy aj do nového roka.. Plnka je maslová a musia sa zavrieť do misky ktorá neprepusta vzduch.. Hlavne nnlemozu byť vo vlhkom.. Najlepšie by bolo kebyže mzrne, mno len počasie neovplyvníme.. Škoda..
haji
Laskonky miluju, máš je krásné - vidět, že jsou dělané s láskou! Pěkný receptík i fotečka!
mysiacik
Ďakujem krásne, aj keď sú troska inakšie.. Viem robievala som ich s orechmi, ale aj s kokosom, ale u nás len táto verzia ide najviac :)
motyka
Krásne a výborné. Je tu teraz toľko krásnych a výborných receptov, že už ani nemôžem podrobnejšie komentovať.
dominika626
Ahoj, tvoje laskonky vyzerajú uuuuuzasne, ako z cukrárne. Máš prosím pri sušení pootvorené dvierka na rúre?? Lebo ja práve bojujem s tym, že moja nová rúra mi to nedovoľuje, má poistku, ktorá vypne program akonáhle čo len na milimeter otvorím rúru ale tým pádom mi neodchádza vlhkosť a laskonky sú vnútri stále mokvavé.. Veľa cukrárok uvádza, že maximálna teplota pre sušenie snehového cesta je 75 stupňov lebo potom idú do hneda. Ty si mala 100 a sú nádherné biele, nechápem :) ja ich mam bud biele ale v strede stale vlhké keď skúsim na 75 a trvá mi to aj 2 hodiny alebo sa naštvem, pridám na teplote ale potom už sú do zlata..
mysiacik
@katkasugar (17.12.2019 21:49)

Ďakujem krásne, ja musím piecť troska. Skôr, dcérka má. Narodeniny, takže cez víkend oslavy.. Ale áno.. Mne vydržali vždy aj do nového roka.. Plnka je maslová a musia sa zavrieť do misky ktorá neprepusta vzduch.. Hlavne nnlemozu byť vo vlhkom.. Najlepšie by bolo kebyže mzrne, mno len počasie neovplyvníme.. Škoda..
haji
Laskonky miluju, máš je krásné - vidět, že jsou dělané s láskou! Pěkný receptík i fotečka!
mysiacik
Ďakujem krásne, aj keď sú troska inakšie.. Viem robievala som ich s orechmi, ale aj s kokosom, ale u nás len táto verzia ide najviac :)
motyka
Krásne a výborné. Je tu teraz toľko krásnych a výborných receptov, že už ani nemôžem podrobnejšie komentovať.
dominika626
Ahoj, tvoje laskonky vyzerajú uuuuuzasne, ako z cukrárne. Máš prosím pri sušení pootvorené dvierka na rúre?? Lebo ja práve bojujem s tym, že moja nová rúra mi to nedovoľuje, má poistku, ktorá vypne program akonáhle čo len na milimeter otvorím rúru ale tým pádom mi neodchádza vlhkosť a laskonky sú vnútri stále mokvavé.. Veľa cukrárok uvádza, že maximálna teplota pre sušenie snehového cesta je 75 stupňov lebo potom idú do hneda. Ty si mala 100 a sú nádherné biele, nechápem :) ja ich mam bud biele ale v strede stale vlhké keď skúsim na 75 a trvá mi to aj 2 hodiny alebo sa naštvem, pridám na teplote ale potom už sú do zlata..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia