Foto: Mysiacik
Postup
-
1
Bielky a cukor vyšľaháme nad parou, kým nevznikne husté cesto, šľaháme aspoň 10 minút. Musí byť husté a lesklé. Keď máme hotové, nanesieme cez formu na laskonky cesto na plech s papierom. Následne dáme do rúry na 100 stupňov a sušíme asi hodinu, samozrejme kontrolujeme laskonky zo spodu, či sú tvrdé a hotové.
- 2
Krém priprávíme tak, že žĺtky, kryštálový cukor a kakao vyšľaháme nad parou, kým nie je krém nadýchaný, lesklý, hlavne aby boli žĺtky uvarené. Krém sa začne akoby odlepovať od misky, vtedy je hotový.
- 3
Odstavíme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridáme maslo izbovej teploty, práškový cukor, um a vyšľaháme plnku, ktorou naplníme vychladnuté laskonky.
Tiež laskonky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem krásne, ja musím piecť troska. Skôr, dcérka má. Narodeniny, takže cez víkend oslavy.. Ale áno.. Mne vydržali vždy aj do nového roka.. Plnka je maslová a musia sa zavrieť do misky ktorá neprepusta vzduch.. Hlavne nnlemozu byť vo vlhkom.. Najlepšie by bolo kebyže mzrne, mno len počasie neovplyvníme.. Škoda..
Jeej, zlatá, ďakujem mooc, tieto sú naše naj..
Ďakujem, mno u nás sú len samé maskrtne jazýčky, ktoré vedia čo chcú :)
Ďakujem krásne, ja musím piecť troska. Skôr, dcérka má. Narodeniny, takže cez víkend oslavy.. Ale áno.. Mne vydržali vždy aj do nového roka.. Plnka je maslová a musia sa zavrieť do misky ktorá neprepusta vzduch.. Hlavne nnlemozu byť vo vlhkom.. Najlepšie by bolo kebyže mzrne, mno len počasie neovplyvníme.. Škoda..
Jeej, zlatá, ďakujem mooc, tieto sú naše naj..
Ďakujem, mno u nás sú len samé maskrtne jazýčky, ktoré vedia čo chcú :)