Losos na medovo-horčicovej omáčke s orechmi
Foto: mysiacik
Milujeme lososa asi na všetky sposoby, tento je taký vianočný, preto som sa rozhodla s týmto receptom podeliť s vami :D
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
13 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
4 ks filiet z lososa si umyjeme, usušíme a následne položíme do pekáčika, kde ich osolíme a okoreníme.
- 2
V miske si rozmiešame 4 lyžice horčice, dve lyžice medu a pridáme 3 lyžice roztopeného kravského masla. Poriadne zamiešame a polejeme touto zmesou lososa, potom poprášime strúhankou a na každého lososa nasypeme mleté orechy. Takto pripraveného lososa pečieme v rúre rozohriatej na 200 °C asi 13 minút.
Tiež pečený losos:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ahojky, mno veru nezaregistrovala :D mam lososov priamo z norska, svagor tam pracuje a teda aspon som si myslela, ze je kvalitny...chutovo bol fajny...
zvlastna, ale dobraa :D
videla som, norsky losos je snad najjedovatejsia potravina na svete