Pečený losos
Pečený losos

Losos na medovo-horčicovej omáčke s orechmi

mysiacik - fotkamysiacik, 3. decembra 2017
Losos na medovo-horčicovej omáčke s orechmi
Foto: mysiacik

Milujeme lososa asi na všetky sposoby, tento je taký vianočný, preto som sa rozhodla s týmto receptom podeliť s vami :D

4
porcie
10 minút
príprava
13 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks (filety)
4 PL
3 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    4 ks filiet z lososa si umyjeme, usušíme a následne položíme do pekáčika, kde ich osolíme a okoreníme.

  2. 2

    V miske si rozmiešame 4 lyžice horčice, dve lyžice medu a pridáme 3 lyžice roztopeného kravského masla. Poriadne zamiešame a polejeme touto zmesou lososa, potom poprášime strúhankou a na každého lososa nasypeme mleté orechy. Takto pripraveného lososa pečieme v rúre rozohriatej na 200 °C asi 13 minút.

Diskusia k receptu

leaela
@Mysiacik si tu relativne nova,tak si asi nezaregistrovala starsiu diskusiu o kvalite ryb....daj si na YOUTUBe do vyhladavaca: Och,ryba!.pozri si to a urob si nazor.....pekny nedelny vecer vsetkym ;-)
mysiacik
@Leaela (3.12.2017 19:36)

ahojky, mno veru nezaregistrovala :D mam lososov priamo z norska, svagor tam pracuje a teda aspon som si myslela, ze je kvalitny...chutovo bol fajny...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia