Foto: mysiacik
príprava
na 200 °C
Suroviny
Na cesto: | |
250 g |
|
150 g |
|
7 g |
|
|
|
2 ks |
|
1 dcl |
|
200 ml |
|
na potretie |
|
Na krém: | |
750 ml |
|
3 bal |
|
3 bal |
|
6 PL |
|
200 g kravské |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Múku, cukor, žĺtka, olej, soľ, vlažné mlieko a droždie zmiešame v miske rýchlokyske a vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vyše hodiny vykysnúť :)
- 2
Keď je vykysnuté, pomúčime si dosku a lyžicou naberáme kusy cesta, z ktorého vyšulkáme dlhý pramienok asi 30 cm a prehneme ho na poli (ale nerozrežeme), on sa nám troška scvrkne :D ale to nevadí :) a prepletieme jeho dve časti ako vrtuľku, alebo vrtáčik :D na konci ho spojíme a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Po zapletení ma asi 10 cm. Takto postupne vypracujeme všetko cesto, potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme nakysnúť. Rúru si rozohrejeme na 200 stupňov a dáme do nej naše vrtuľky asi na 10 až 15 minút, treba sledovať.
- 3
Vytiahneme a necháme vychladnúť. Medzitým ako nám kyslo cesto, sme mali čas spraviť krém. Z mlieka, vanilkového cukru a kr. cukru a zlatého klasu si uvaríme hustý puding. Ten necháme úplne vychladnúť a nakoniec vyšľaháme s maslom :) Buchtičky si prekrojíme a naplníme naším krémom. Necháme chvíľu stuhnúť a môžme maškrtiť .
Tiež pudingový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem, si zlataa :D hned mam krajsi den, ked dokaze niekto ocenit moju pracu :D aj ked..na ocenovanie mam na to doma tri male deticky, pre ktore varim peciem :D snazim sa do jedla dat aaspon trosku cohosi zdravsieho,aj ked priznam sa, nie vzdy :D ale aspon pre pocit samozrejme, robim ich aj z klasickej muky :D toto som len skusala..kebyze byvas blizsiee pri nas...hocikedy bola by som rada :D
No krásny výsledok, výborná mňamka, chválim.
Fuha vies ze neviem.. Hned ako sa robili.. Tak sa zaroven aj jedli.. Ale plna uzatvaratelna miska ich bola.. Vo velkosti plechu :)
Ja robievam kysnute z hladkej.. Skus cisto z hladkej priprav si mlieko a nevylej ho tam vsetko.. Postupne prilievaj a mies cesto... Aby nebolo ani riedke a ani huste..
Dakujeeem :D u nas praveze kysnute ide velmi, na slano, sladko..len taky fukot..:D ale chcela by som sa naucit kvaskovat...a namiesto kvasnic pouzivat kvasok..tak snad niekedy :D
Dakujem Ti.
tak asi kebyze zadam vsetky recepty, tu na vareche a nielen tu, najdem ich kopec v googli na mnoztvo sposobov...tolko pudingacov...myslela som si, ze tu moze clovek pisat tie svoje, ktore vyskusal a chcel by ich posunut dalej...
Ak budeš potrebovať nejaké rady ohľadom kvaskovania, kľudne sa ozvi na mail, robím s kvaskom uz niekoľko rokov. :-)
@Afi dik za link, fotopostup sa zíde
Superkoo, urcite sa ozvem, mam doma aj knizku, len nie je casu citat pri troch detickach :D
Dakujeem si zlata :D
Dakujeeeem
Mne sa páčia tie pudingáče od teba, @Mysiacik , hneď by som kúsok ochutnala, sú lákavé a iste dobré bezpochyby.
Celozrnnú múku je bez problémov možné zameniť za obyčajnú bielu múku a to platí aj o špaldovej . Ja naopak mením v receptoch bielu za celozrnnú a vždy sa recept vydarí. Iba tekutiny treba pridávať postupne, podľa savosti múky.