Pudingáče

mysiacik - fotkaMysiacik, 31 ročná žena, Bojná, 3. decembra 2017 16:19
Ďalšie jej recepty »

PudingáčeFoto: mysiacik
70 min
príprava
15 min
na 200 °C

Suroviny

Na cesto:
250 g
150 g
7 g
2 ks
1 dcl
200 ml
 na potretie
Na krém:
750 ml
3 bal
3 bal
6 PL
200 g kravské
 na posypanie
Kniha dopredaj

Postup prípravy

  1. 1

    Múku, cukor, žĺtka, olej, soľ, vlažné mlieko a droždie zmiešame v miske rýchlokyske a vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vyše hodiny vykysnúť :)

  2. 2

    Keď je vykysnuté, pomúčime si dosku a lyžicou naberáme kusy cesta, z ktorého vyšulkáme dlhý pramienok asi 30 cm a prehneme ho na poli (ale nerozrežeme), on sa nám troška scvrkne :D ale to nevadí :) a prepletieme jeho dve časti ako vrtuľku, alebo vrtáčik :D na konci ho spojíme a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Po zapletení ma asi 10 cm. Takto postupne vypracujeme všetko cesto, potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme nakysnúť. Rúru si rozohrejeme na 200 stupňov a dáme do nej naše vrtuľky asi na 10 až 15 minút, treba sledovať.

  3. 3

    Vytiahneme a necháme vychladnúť. Medzitým ako nám kyslo cesto, sme mali čas spraviť krém. Z mlieka, vanilkového cukru a kr. cukru a zlatého klasu si uvaríme hustý puding. Ten necháme úplne vychladnúť a nakoniec vyšľaháme s maslom :) Buchtičky si prekrojíme a naplníme naším krémom. Necháme chvíľu stuhnúť a môžme maškrtiť .

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist