Foto: mysiacik
Suroviny
200 g |
|
100 g |
|
1/2 KL |
|
trocha |
|
Kávová plnka: | |
1 bal. |
|
2 PL mletá |
|
200 g |
|
150 g |
|
trocha podľa chuti |
|
Poleva: | |
200 g |
|
50 g |
|
kúsok |
|
Postup
-
1
Na falošný marcipán si preosejeme cukor a aj sušené mlieko, pridáme med a po lyžičkách vodu, ale veľmi pomaly, aby nám vznikla hmota konzistenciou podobná plastelíne.
- 2
Keď to máme hotové, papier na pečenie posypeme práškovým cukrom a falošný marcipán vyvaľkáme a nakrájame na štvorce. Keď máme vyvaľkané, pripravíme si kávovú plnku.
- 3
Všetky ingrediencie na plnku spolu zmiešame a možeme plniť naše kávové zrná. Ja mám doma formu na kávové zrná, takže mne to ide ľahšie, ale kto nemá, snaží sa ich vytvarovať a na záver použiť menšiu varešku a v strede akoby rozpoliť každé zrnko, aby sa čo najviac podobali na kávové zrnko.
- 4
Necháme zrná vychladnúť a nakoniec ich namočíme do čokoládovej polevy, ktorú si spravíme roztopením čokolády, masla a Cery.
Tiež kávové zrná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem krásne, ej ešte sa mam na nich co učiť :)
Neviem naozaj, také. Som ešte asi nejedla.. Ale. Môžu byť super, rada sa nechám inšpirovať..