Naša čínska špecialitka
Foto: mysiacik
Suroviny
3 ks |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
Zelenina: | |
|
|
2 ks |
|
3 ks |
|
6 ks |
|
2 hrste |
|
|
|
Na zalievku: | |
3 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
400 ml |
|
2 ČL |
|
|
|
(ryža) |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia si nakrájame na tenké dlhé pásiky, osolíme, okoreníme, dáme 1 lyžičku karí korenia a lyžičku Solamylu, poriadne zmiešame a necháme chvíľku odstáť. Rozohrejeme si olej a kuracie prsia opečieme do zlatista, chvíľku podusíme a ak by sa nám prichytávali, pridávame trocha vody.
- 2
Zeleninu si nakrájame na tenké slížiky (mrkvu, kapiu), pórik a šampiňóny na kolieska a kapustu na kocôčky, ale je to na vás ako :D zeleninu tiež hodíme na olej, opražíme, ale nie dlho, len tak, aby nám mrkva z časti zmäkla a zostala ešte chrumkavá.
- 3
Medzitým si v miske zmiešame 400 ml vody, 3 polievkové lyžice sójovej omáčky, dve lyžice cukru, dve lyžice octu, osolíme, okoreníme a tri lyžičky Solamylu. Túto zmes nalejeme na zeleninu, necháme chvíľu povariť. Ak je omáčka veľmi hustá zriedime s vodou a naopak, aj riedka, pridáme ešte solamyl s vodou :) Takto pripravenú hotovú omáčku nalejeme na opečené karí-mäsko :) stačí už len nabrať na čínske slíže, či ryžu. Dobrú chuť
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu