Kuracie prsia
Kuracie prsia

Naša čínska špecialitka

mysiacik - fotkamysiacik, 18. decembra 2017
Naša čínska špecialitka
Foto: mysiacik

Suroviny

3 ks
1 ČL
1 ČL
Zelenina:
2 ks
3 ks
6 ks
2 hrste
Na zalievku:
3 PL
2 PL
2 PL
400 ml
2 ČL
 (ryža)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si nakrájame na tenké dlhé pásiky, osolíme, okoreníme, dáme 1 lyžičku karí korenia a lyžičku Solamylu, poriadne zmiešame a necháme chvíľku odstáť. Rozohrejeme si olej a kuracie prsia opečieme do zlatista, chvíľku podusíme a ak by sa nám prichytávali, pridávame trocha vody.

  2. 2

    Zeleninu si nakrájame na tenké slížiky (mrkvu, kapiu), pórik a šampiňóny na kolieska a kapustu na kocôčky, ale je to na vás ako :D zeleninu tiež hodíme na olej, opražíme, ale nie dlho, len tak, aby nám mrkva z časti zmäkla a zostala ešte chrumkavá.

  3. 3

    Medzitým si v miske zmiešame 400 ml vody, 3 polievkové lyžice sójovej omáčky, dve lyžice cukru, dve lyžice octu, osolíme, okoreníme a tri lyžičky Solamylu. Túto zmes nalejeme na zeleninu, necháme chvíľu povariť. Ak je omáčka veľmi hustá zriedime s vodou a naopak, aj riedka, pridáme ešte solamyl s vodou :) Takto pripravenú hotovú omáčku nalejeme na opečené karí-mäsko :) stačí už len nabrať na čínske slíže, či ryžu. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: