Kakaový zákusok
Kakaový zákusok

Parížske rožteky

mysiacik - fotkamysiacik, 15. decembra 2017
Parížske rožteky
Foto: mysiacik
60
porcií
25-35 minút
na 140 °C

Suroviny

Na rožteky:
6 ks
450 g
300 g mleté
Krém:
6 ks
4 PL
2 PL
250 g
150 g
2-3 PL
Poleva:
300 g
70-100 g
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielky a kryštálový cukor si vyšľaháme nad parou asi 10 minút, tak aby nám vznikol hustý krém.

    Parížske rožteky - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme mleté orechy a lopatkou rovnomerne vymiešame. Takto naplníme cukrárenské vrecko, alebo sáčik a na papier na pečenie vytláčame rožteky. Keď máme hotovo, dáme do rúry na 140 stupňov asi na 25-35 minút, aby boli pekne usušené, treba sledovať, každá rúra je iná. Ja som si vždy prelomila jeden rožtek, aby som zistila, či je aj v strede pekne hotový.

  3. 3

    Medzitým ako sa nám robia rožteky, pripravíme si kakaový krém. Urobíme ho tak, že žĺtky, 4 PL kryštálového cukru a 2 PL kakaa si vyšľaháme nad parou asi 7 až 10 minút, necháme vychladnúť a nakoniec hlavne aby sme trafili rovnaké teploty a pomaly primiešavali maslo, práškový cukor, um a vyšľaháme pekne do hladka.

  4. 4

    Na vychladnuté rožteky možme nanášať krém, dáme si ho do vrecka alebo sáčika a možeme zdobiť. Skoro hotové rožteky dáme do chladu, aby nám krém stuhol.

    Parížske rožteky - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec si roztopíme čokoládu s Cerou a olejom (ten dávam kvôli lesku) a rožteky do nej namáčame tak, aby sme zakryli cely krém. Dáme na plech a rýchlo do chladu.

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
Pařížské rohlíčky miluju. Je na ně plno receptů. Tvůj se mi líbí, i když je hezky pracný, výsledek stojí za to. Jsi šikulka, máš je krásné a určo výborné!
@Haji (15.12.2017 22:54)

Ej veru pracny.. Dve hodky.. A vela pomocnikov okolo... Ale mam to uz v ruke tak to ide jedna radost.. Unas jednoducho musia byt.. Sami maskrtnici v rodine.. A dakujem moooooooc
Máš ich prekrásne. U nás takisto musia byť. Mám jeden zlepšováčik - po nanesení krému ich na chvíľku šupnem na tácke do mrazáku, keď vonku mrzne, tak na balkón a potom sa mi ľahšie namáčajú do čokolády. Krém sa netopí a nešmýka sa.
Presne môj recept, len tuším menej cukru do krému dávam..a presne ako hovoria dievčatá, krém nech je poriadne studený, potom poleva stuhne na kréme a nesteká. Lepšie sa držia v ruke, človek sa nezababre :-)..tvoje sú krásne
@Izabella929 (16.12.2017 13:32)

aj ja som sa bala..ale mamina ma to vsetko naucila, teraz uz bacujem sama a celkom sa cudujem aj mi to ide :D :D a dakujeeeeeem :D hedn by som dala na kostovku, zabalila aposlala mailom :D hehee
@Mysiacik (16.12.2017 17:17) zbožné rožteky, robila som ich veľmi dávno, tieto tvoje vyzerajú veľmi lákavo, možno si to zopakujem, kde sú v ponuke parížske rožteky, neodoláme. Ukladám si tvoj receptik.


Pridaj komentár k receptu: