Škvarková (sterilizovaná) nátierka
Foto: mysiacik
Okrem predvianočného obdobia je toto obdobie zabíjačiek, preto som sa rozhodla prispieť aj našim rodinným receptom na úžasnú škvarkovú nátierku :D
40 minút
príprava
príprava
60 minút
na 90-100 °C
na 90-100 °C
Postup
-
1
Zapneme si jeden veľký mlyniec a do neho začneme dávať škvarky, lečo, kápiu, očistený cesnak, feferónky, keď máme všetko pomleté, pridáme vajcia, horčicu, vegetu.
- 2
Toto všetko poriadne vymiešame, dáme do pohárov a sterilizujeme asi hodinu pri teplote 90 až 100 stupňov :)
- 3
Úžasné len tak na chleba, alebo hrianky :D a hlavne hocikedy v zime a v roku.
Tiež Škvarková nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Aj ja ju zboznujem :D mnam a prave som si narobila chute..:D :D
u nas ich zboznujem hlavne ja..a z celeho prasata je ich kooopec, rodine chuti najma tato pomazanka, takze sim nutena ju hned urobit :D saomzrejme robim ju z vacsej davky a hlavne od oka :D hmm..ale ked si spomeniem na take teple skvarky..ojjojoooj :D tiez sa mi zbiehaju slinky :D