Škvarková nátierka
Škvarková nátierka

Škvarková (sterilizovaná) nátierka

mysiacik - fotkamysiacik, 4. decembra 2017
Škvarková (sterilizovaná) nátierka
Foto: mysiacik

Okrem predvianočného obdobia je toto obdobie zabíjačiek, preto som sa rozhodla prispieť aj našim rodinným receptom na úžasnú škvarkovú nátierku :D

40 minút
príprava
60 minút
na 90-100 °C

Suroviny

800 g
2 hlavičky
1 veľký pohár
1 veľký pohár (domáce)
2 ks
5 ČL
150 g
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zapneme si jeden veľký mlyniec a do neho začneme dávať škvarky, lečo, kápiu, očistený cesnak, feferónky, keď máme všetko pomleté, pridáme vajcia, horčicu, vegetu.

  2. 2

    Toto všetko poriadne vymiešame, dáme do pohárov a sterilizujeme asi hodinu pri teplote 90 až 100 stupňov :)

  3. 3

    Úžasné len tak na chleba, alebo hrianky :D a hlavne hocikedy v zime a v roku.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Achjo, toto nikdy neochutnám. Já když se dostanu ke škvarkům, padnou za vlast na holo. O výborné chuti pomazánky nepochybuji. Nevím co by se muselo stát, že by mi škvarky zůstaly do pomazánky... chjo
@Haji (4.12.2017 21:18)

u nas ich zboznujem hlavne ja..a z celeho prasata je ich kooopec, rodine chuti najma tato pomazanka, takze sim nutena ju hned urobit :D saomzrejme robim ju z vacsej davky a hlavne od oka :D hmm..ale ked si spomeniem na take teple skvarky..ojjojoooj :D tiez sa mi zbiehaju slinky :D

Pridaj komentár k receptu: