Škvarková (sterilizovaná) nátierka

mysiacik - fotkaMysiacik, 31 ročná žena, Bojná, 4. decembra 2017 12:40
Ďalšie jej recepty »

Škvarková (sterilizovaná) nátierkaFoto: mysiacik

Okrem predvianočného obdobia je toto obdobie zabíjačiek, preto som sa rozhodla prispieť aj našim rodinným receptom na úžasnú škvarkovú nátierku :D

40 min
príprava
60 min
na 90-100 °C

Suroviny

800 g
2 hlavičky
1 veľký pohár
1 veľký pohár (domáce)
2 ks
5 ČL
150 g
4 ks
Kniha dopredaj

Postup prípravy

  1. 1

    Zapneme si jeden veľký mlyniec a do neho začneme dávať škvarky, lečo, kápiu, očistený cesnak, feferónky, keď máme všetko pomleté, pridáme vajcia, horčicu, vegetu.

  2. 2

    Toto všetko poriadne vymiešame, dáme do pohárov a sterilizujeme asi hodinu pri teplote 90 až 100 stupňov :)

  3. 3

    Úžasné len tak na chleba, alebo hrianky :D a hlavne hocikedy v zime a v roku.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist