Dusená hovädzinka na koreňovej zelenine so zelerovo-zemiakovým pyré
Foto: mysiacik
príprava
tepelná úprava
Suroviny
750 g (chudé, napr. stehno) |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
1/2 viazaničky |
|
1 ks veľká |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
|
|
2 PL |
|
|
|
3 ks |
|
(klasický) |
|
|
|
Na pyré: | |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cibuľu si nakrájame na drobno a opražíme na oleji, pridáme na väčšie kusy nakrájané mäso, na kolieska nakrájanú mrkvu, petržlen, polovicu z celého zväzku stonkového zeleru, okoreníme, osolíme, opaprikujeme, pridáme 3 ks nového korenia, lyžicu dijonskej horčice, chvíľu celé opežieme a zalejeme vývarom.
- 2
Takto necháme dusiť, až kým nie je mäso mäkké. Mäso vytiahneme, nehcáme vychladnúť a nakrájame na menšie kusy, vývar so zeleninou rozmixujeme ponorným mixérom a hodíme doň kus masla s múkou, teda odkrojíme si kúsok masla (pribl. 2 PL) a spravíme z neho v múke maslovo-múkovú hrudku a hodíme do omáčky, necháme roztopiť, nakoniec vhodíme do omáčky mäso.
- 3
Pyré si urobíme ako klasické pyré, akurát doň očistíme asi polovicu koreňového zeleru, nakrájame na drobnejšie a necháme spolu so zemiakmi variť, keď sú zemiaky hotové, zlejeme, hodíme kus masla a vymixujeme s mliekom na pyré .
Tiež hovädzie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Hehe dakujeeem si zlataa.. Musim vymyslat.. Obmienat.. U nas su vsetci maskovi papkaci
Mixujem mixerom :D mno manzel ten je na tlstejsie maskoo :D ja skor na chude :D
mala som nakrajane mensie kusky...
Tě chválím - mixérom. Ani chudým nepohrdnu, nebojaj.
dakujeeem :D mno u nas mixovane zemiaciky mozu byt..a vlastne zemiaky na vsetky sposoby :D a to do slova :D :D aaa tak aj tlstejsie... ale skor na takom bociku alebo laloku. varenom ojoooj :D ten by som si dalaa
prajem ti dobrú chuť k lepidlu. Ak sa pyré mixuje mixérom, stane sa z neho lepidlo.Správne by sa malo miešať vo vodnom kupeli, aby sa z neho vyparila voda.