Slivkový koláč
Slivkový koláč

Kokosový koláčik so slivkami

mysiacik - fotkamysiacik, 9. marca 2019
Kokosový koláčik so slivkami
Foto: mysiacik
8
porcií
10 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Suroviny

1 a 1/2 šálky
3/4 šálky (môže byť aj celozrnná)
3 ks
125 g
3⁄4 šálky
1 bal.
1⁄2 bal.
1⁄2 kg
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Po jednom prišľaháme vajíčka, najlepšie izbovej teploty. ( Ak sú studené, cesto sa trochu zrazí, nevadí, múka to spraví. Úsmev) Na záver pri nižších otáčkach prišľaháme múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  2. 2

    Ručne primiešame kokos. Cesto rozotrieme do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej formy (moja mala priemer 28 cm) Umyté a odkôstkované slivky narežeme na polovice, štvrtiny a nahusto ukladáme "zapichujeme" do cesta na výšku.

  3. 3

    Pečieme najprv 15 minút pri teplote cca 190 °C, potom teplotu znížime na cca 180 °C a pečieme ešte cca 30 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou. Na záver posypeme práškovým cukrom.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Ovocné, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

mysiacik
Dakujeem mooc, milujem tuto kombinaciu, je rychly a chuti aj detoom. Esteze mam dobru zasobu sliviek aj v mrazaku a aj zavarane.. Takze si mozme dopriat slivky aj ked nie su
haji
Myšáčku, přehlédla jsem tvůj pěkný receptík. Líbí se mi jednoduchostí přípravy i rozměr. Snese jakékoliv ovoce, bo kokos se snoubí se všemi druhy. Straší mi v mrazáku rybíz, to půjde. Díky vřelé za inspiraci. Jsi šikulka! Jako vždy, krásné foto - prudce jedlé!
mysiacik
@Haji (9.3.2019 19:57)

Jeeeej, dakujem mooc, som rada, ze som inspirovala :) velmi lubim na tomto kolaciku, ked je kokos navrchu dochrumkava upeceny, mnamka
marienka44
Takže slivky môžu byť kompotované a aj cerstvé. To sa mi páči. Nie je cesto veľmi hutné?
mysiacik
@Marienka44 (10.3.2019 14:29)

Ano, ono je to cesto take hustejsie, skusala som zatial len s cerstvymi, ide o to, ze sa do toho cesta zapichuju, neviem, ci by sa to dalo aj so zavaranymi...