Mriežkový jablkový koláč
Mriežkový jablkový koláč

Babičkin jablkový koláč

mysiacik - fotkamysiacik, 19. septembra 2019
Babičkin jablkový koláč
Foto: mysiacik
15 minút
príprava
40 minút
na 220 °C

Suroviny

2 bal.
125 g
3 PL
1/4 pohára
1 pohár
6 - 8 ks
4 hrste (mleté)
3 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 220 stupňov. Maslo roztopíme v malom hrnčeku, prisypeme múku a rozmiešame. Pridáme vodu, cukor, orechy a škoricu, privedieme k varu a necháme prebublať.

  2. 2

    Dno formy vystelieme jedným rozvaľkaným lístkovým cestom. Navrstvíme ošúpané a na drobno nakrájané jablká. Druhý plát lístkového cesta nakrájame na pásiky, ktoré poukladáme na jablká do tvaru mriežky.

  3. 3

    Kraje cesta popritláčame vidličkou. Cez otvory mriežky opatrne vlejeme orechovú zmes, prípadne rozotrieme mašľovačkou.

  4. 4

    Pečieme 30 minút na 180 stupňov, potom znížime na 160 °C a pečieme ďalších 10 minút, pokiaľ jablká nie sú mäkké.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Ovocné, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu