Babičkin jablkový koláč
Foto: mysiacik
15 minút
príprava
príprava
40 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 220 stupňov. Maslo roztopíme v malom hrnčeku, prisypeme múku a rozmiešame. Pridáme vodu, cukor, orechy a škoricu, privedieme k varu a necháme prebublať.
- 2
Dno formy vystelieme jedným rozvaľkaným lístkovým cestom. Navrstvíme ošúpané a na drobno nakrájané jablká. Druhý plát lístkového cesta nakrájame na pásiky, ktoré poukladáme na jablká do tvaru mriežky.
- 3
Kraje cesta popritláčame vidličkou. Cez otvory mriežky opatrne vlejeme orechovú zmes, prípadne rozotrieme mašľovačkou.
- 4
Pečieme 30 minút na 180 stupňov, potom znížime na 160 °C a pečieme ďalších 10 minút, pokiaľ jablká nie sú mäkké.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
1/8 je 125g. Ráta sa to z kila. 1000:8=125.
Anooo, moze byyyt:) inak niekedy ked sa mi chce, nedávam listkove, ale take cesto, ked. Robievvam aj jablckove pyte. Je tiez veľmi dobre :) dakujem za tip
Da sa to este upravit? Hm je to veru lepsie na gramy ako na osminky, mate pravdu :)
Svoj recept môžete do 30 dní od zverejnenia upravovať. Keď si recept otvoríte, pod názvom receptu je zelená ikonka UPRAVIŤ RECEPT. Po úprave údajov stlačte ikonku ULOŽIŤ A PUBLIKOVAŤ. Ďakujeme pekne za upresnenie receptu.
Dakujem krasne :D
Autorka receptu upresnila množstvo použitého masla v surovinách. Ďakujeme.