Opekané ryžové rezance s bravčovinou a chutnou zeleninou
Foto: mysiacik
príprava
Suroviny
(alebo klasické) |
|
5 plátkov (chudé) |
|
2 ks |
|
|
|
Marináda na mäso: | |
1/2 ČL |
|
|
|
|
|
2 PL |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
Zelenina: | |
|
|
|
|
malá |
|
malá |
|
10 ks |
|
|
|
malá |
|
|
Postup
-
1
Najprv si mäso nakrájame na tenké a dlhé plátky, ktoré dáme do misky a pridáme všetky ingrediencie na mäso, poriadne zmiešame a dáme do chladničky aspoň na dve hodiny:) samozrejme soľ a korenie si dáme podľa chuti.
- 2
Po uplynutí doby môžme mäso hodiť na rozpálený olej a necháme opekať, pridáme asi malý pohárik vody a necháme dusiť. Ak je mäso skoro hotové, pridáme nakrájanú zeleninu (mrkvu na tenké rezančeky, cibuľku a pór na kolieska, šampiňóny na štvrtiny, brokolicu rozobratú na ružičky a kapustu na štvorce a cuketu na kocky). Ak sa nám zdá, že máme málo vody, môžme ešte pridať, voda a Solamyl z mäsa nám vytvorí šťavu akurát hustú (ak máte radi viacej šťavy, stačí doliať vody a zahustiť Solamylom) :) Zeleninku necháme chvíľu podusiť, nie však dlho, mala by byť ešte chrumkavá a samozrejme, mäsko hotové :) Odstavíme a necháme ešte aspoň 10 minút pod pokrievkou.
- 3
Medzitým si spravíme rezance podľa návodu. Na ohni si rozohrejeme olej, pridáme rozšľahané vajíčka a soľ, spravíme praženicu, do ktorej pridáme hotové slíže. Na miernom ohni opekáme :) S hotovými rezancami, šup na tanier, kam už môžme servírovať mäsko so zeleninkou :D dobrú chuť. A komu nechutia, alebo nemusí ryžové rezance, može použiť klasické :D
Tiež ryžové rezance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pridaj lepší.