„Harmonika zemiačiky“ s plnenou panenkou
Foto: mysiacik
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky si poriadne umyjeme, nakrájame ako harmoniku, poukladáme na pekáč, poriadne osolíme a troška polejeme olivovým olejom a dáme piecť na 200 stupňov, keď už vyzerajú pekne chrumkavo opečené, každý posypeme nastrúhaným tvrdým syrom a dáme zapiecť :) keď sa nám aj syr pekne roztečie a zapečie, je hotovo a vytiahneme.
- 2
Mäso si umyjeme a nakrojíme tak, aby sme z neho vytvorili taštičku, ktorú troška vyklepeme klepáčikom. Mäso osolíme, okoreníme. Na panvici si na oleji osmažíme na kolieska nakrájnaný pórik, na kocky cuketku a hrášok, osolíme, okoreníme a zalejeme rozšľahaným vajíčkom a urobíme praženicu. Necháme chvíľku vychladnúť a presypeme na vyklepaný plát mäsa, navrch poukladáme veľké riadne kusy syra a zavinieme a prichytíme si to buď ihlicami, alebo špagátom. Takto zviazané mäsko rýchlo opečieme na oleji a dáme do pekáča, zalejeme výpekom, pridáme trocha vody, prikryjeme alobalom a šup do rúry na 200 :) takto necháme chvíľku dusiť, odokryjeme a dopekáme. Ale nie dlho, aby sa nám mäso nevysušilo :)
Tiež plnená panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem za upozornenie :D
Aj mne veru, zemiaky na vsetky sposoby :D