Burizónové salkové guličky
Foto: mysiacik
Deti toto jednoducho milujú, a nielen deti :D toto je moje najobľúbenejšie zo všetkých vianočných dobrot :D
príprava
Postup
-
1
Recept je úplne jednoduchý: Do vačšieho hrnca si nasypeme cukor, spravíme z neho karamel, keď je cukor roztopený pomaly do neho dáme na menšie kusy nakrájané maslo Heru (Palmarin, alebo aj klasické maslo), dávajte pozor, ono sa nám to všetko akoby seklo dokopy, ale nie nebojte sa, pomaly sa všetko roztopí, miešame, až kým nie je v zmesi žiadna hrudka, potom nasypeme burizóny. Necháme chvíľku vychladnúť a ešte za tepla tvarujeme guličky, je dobré mať pri sebe misku s vodou na umývanie si a mokrenie rúk, mne to tak išlo lepšie, no a samozrejme, nemožeme zabudnúť na papierové kornútiky, kam guličky ukladáme.
Pomalicky zacinam :) vyuzivam kazdy volny cas a hlavne taketo drobne rychlovky su u nas top.. Uz horsie je to s roznymi rezami
aj u nas a hlavne, ked stihnu troska odstat, tie burizoniky akoby nasali troska toho salka a su aspon pre mna ovela lepsie..mno ale len v tom pripade, ked stihnu :D
presne ako pises, niekedy ani voda nepomaha, pali to riadne..ale aj cez to vsetko :D gulam ako sa len da :D a ano pomalyciky ked mi deti dovolia vypekam..ale ozaj pomalicky, v jeden den to rozsupnem a dalsi tyzden lenosim :D
:D hehe ze prepila :D ano aj ja som davala do formy, ale takto mi to pride chutnejsie...dost tazko sa to krajalo..si pamatam..ale tak matne :D