Mäsové guľky
Mäsové guľky

Zapečené mäsovo-ryžové guličky v rajčinovej omáčke

mysiacik - fotkamysiacik, 18. decembra 2017
Zapečené mäsovo-ryžové guličky v rajčinovej omáčke
Foto: mysiacik

Suroviny

250 g
1 šálka
2 ks
2 strúčiky
2 plechovky
200 g (na strúhanie)
 (zemiaky)
1/4 ČL




Postup

  1. 1

    Mleté mäso, vajíčka, soľ, korenie,(okorenime a osolíme podľa chuti) muškátový orech, pretlačený cesnak, ryžu poriadne premiešame, lyžicou naberieme zmes a tvarujeme gule, ktoré obaľujeme v strúhanke a následne ukladáme na plech. Takto uložené guľky, zalejeme buď domácim už ochuteným pretlakom (robím a ochucujem si ho sama), alebo pretlakom z obchodu, ktorý si zriedime s vodou, ochutíme soľou, vegetou a čiernym korení. A šup do rúry na 180 stupňov, pečieme, až kým nie sú guľky zlatistej farby, nakoniec môžme posypať nastrúhaným syrom. Podávame so špagetami, zemiakmi, alebo jednoducho s tým, čo najviac ľúbime :D

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia