Chrumkavé bravčové plátky v špenátovom a syrovo-vínovom cestíčku
Foto: mysiacik
Ak neviete, čo na slávnostný stol, keď vám príde návšteva, alebo len tak k nedeľnému obedu, tu mám pre vás jeden typ.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
900 g (kuracie rezne) |
|
|
|
|
|
|
|
Na špenátové cestíčko: | |
6 PL |
|
2 ks |
|
(alebo klasická hladká) |
|
Na cestíčko syrovo-vínové: | |
4 PL |
|
1/2 pohára |
|
1 ks |
|
100 g |
|
(alebo klasická) |
|
Postup
-
1
V recepte možeme okrem bravčového masa použiť aj kuracie. Pripravíme si dve misky,kam budeme robiť dve rôzne cestíčka.
- 2
Špenátové cestíčko: Do rozmrazeného špenátu si dáme dve vajíčka, okoreníme, osolíme a zahustíme múkou tak, aby bolo cestíčko viac hustejšie a držalo nám na masku.
- 3
Syrovo-vínové cestíčko: 4 lyžice kečupu, polovicu pohára bieleho vína, jedno vajce, soľ, korenie a nastrúhaný syr si zmiešame v miske, pridáme múku ale tak, aby sme cesto nemali riedke, pretože by sa nám mohlo cesto roztiecť.
- 4
Keď už máme obe cestíčka hotové, nakrájame si mäso, mne vyšlo 10 plátkov, ktoré si naklepeme, okoreníme a osolíme podľa chuti. Mäso si rozdelíme na polovicu a obaľujeme v jednotlivých cestíčkach z oboch strán v rozpálenom oleji. K som podávala pečené zemiakové čipsy, ale môžete kľudne čokoľvek, ryžu, zemiakovú kašu... :)
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu