Bravčové mäso
Bravčové mäso

Chrumkavé bravčové plátky v špenátovom a syrovo-vínovom cestíčku

mysiacik - fotkamysiacik, 4. decembra 2017
Chrumkavé bravčové plátky v špenátovom a syrovo-vínovom cestíčku
Foto: mysiacik

Ak neviete, čo na slávnostný stol, keď vám príde návšteva, alebo len tak k nedeľnému obedu, tu mám pre vás jeden typ.

10
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

900 g (kuracie rezne)
Na špenátové cestíčko:
6 PL
2 ks
 (alebo klasická hladká)
Na cestíčko syrovo-vínové:
4 PL
1/2 pohára
1 ks
100 g
 (alebo klasická)




Postup

  1. 1

    V recepte možeme okrem bravčového masa použiť aj kuracie. Pripravíme si dve misky,kam budeme robiť dve rôzne cestíčka.

  2. 2

    Špenátové cestíčko: Do rozmrazeného špenátu si dáme dve vajíčka, okoreníme, osolíme a zahustíme múkou tak, aby bolo cestíčko viac hustejšie a držalo nám na masku.

  3. 3

    Syrovo-vínové cestíčko: 4 lyžice kečupu, polovicu pohára bieleho vína, jedno vajce, soľ, korenie a nastrúhaný syr si zmiešame v miske, pridáme múku ale tak, aby sme cesto nemali riedke, pretože by sa nám mohlo cesto roztiecť.

  4. 4

    Keď už máme obe cestíčka hotové, nakrájame si mäso, mne vyšlo 10 plátkov, ktoré si naklepeme, okoreníme a osolíme podľa chuti. Mäso si rozdelíme na polovicu a obaľujeme v jednotlivých cestíčkach z oboch strán v rozpálenom oleji. K som podávala pečené zemiakové čipsy, ale môžete kľudne čokoľvek, ryžu, zemiakovú kašu... :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia