
Huby na kyslo
Na oleji speníme cibuľku, pridáme pokrájanú papriku a všetky ostatné suroviny a nakoniec predpripravené hríby.

Mini rajčinky na zimu
zostal mi nálev z papričiek a tak som si naložila aj moje rajčinky.

Marhuľový kompót podľa starých mám
Nevymýšľam, kompóty zaváram podľa starých rodičov - sirupom zalejem ovocie a sterilizujem vo veľkom hrnci.

Hríbová nátierka
Milí Varecháči, vopred sa ospravedlňujem ak už takýto recept na Vareche niekto uviedol, ale som...

Cuketová horčica
Cuketa je zelenina, ktorej mám vždy dostatok. Pred rokmi som dostala recept na cuketovú horčicu,...

Marhuľová marmeláda s jablkami
Očistené postrúhané jablká trochu podlejeme vodou, uvaríme domäkka a pretrieme. Takisto pripravíme aj dobre zrelé...

Zavárané v rúre pečené paradajky
Tento recept som našla pred rokmi na internete a vďaka svojej jednoduchosti a rýchlej realizácii ho odvtedy...

Jahodový džem s mandarínkami
Umyté neošúpané mandarínky nakrájame na plátky, posypeme 0, 5 kg cukru a necháme cez noc odstáť....

Marhuľový kompót s marhuľovicou
Marhule rozštvrtíme a rozdelíme do zaváracích pohárov. Do každého pohára nasypeme na špičku noža sódy bikarbóny...

Jablkový reliš s mätou
Cibuľu ošúpeme a nasekáme na drobno. Čili papričku tiež nasekáme na drobno. Spolu s koreninami, ...

Konzervovaný kôpor
Mladý kôpor umyjeme pod tečúcou vodou, natlačíme do fliaš od výživy a zalejme nálevom.

Pikantný cesnak
Biele víno, ocot, vodu, kryštálový cukor a soľ prevaríme. Na dno pohára od...

Lečo na kyslo
Dôkladne umyjeme (sterilizujeme) zaváraninové fľašky. Mne vyšli dvanásť trojdecových fľašiek. Celkové množstvo leča je cca...

Výborný lekvár z plodov bazy
Veľmi chutný a jednoduchý lekvár, ktorého chuť pripomína maliny alebo čierne moruše :-)

Pretlak na pizzu, špagety, makaróny
Dovolím si pridať podobný taliansky recept na "Pretlak na špagety, pizzu alebo makaróny":

Huby vo vlastnej šťave
Takto pripravené huby použivamé ako čerstve, nestracajú svoju pôvodnu chuť-Môžme ich pripraviť aj na masle, oleji alebo...

Sterilizovaná cvikla
Úroda cvikly, ktorú sme pozbierali zo záhradky, je už v pohároch. Bude na zimu....

Pikantná zelenina
Papriky umyjeme, očistíme a nakrájame na pásiky. Cibuľu, mrkvu a cukiny olúpeme a nakrájame...

Marhuľový džem s bielou čokoládou
Lahodný ovocný džem sa dá dochutiť aj čokoládou. My sme k marhuliam pridali bielu čokoládu a...

Slivkový lekvár za hodinu
Veľmi rýchlo hotový slivkový lekvár, ktorý nám veľmi chutí.

Sterilizovaný šalát
Tento recept, resp. krátky postup mám od mojej svokry, ktorá naozaj výborne varí...

Hruškovo-melónový džem
Dnes som varila hruškovy džem a pridala som donho aj žltý melon pretože mám jeho chut rada...

Cvikla v korenistom náleve
Tento recept mi dala švagriná. Chutnala som ho. Nesterilizuje sa, drží sa v chladničke....

Pečenáče z makrely
Najskôr pripravíme nálev, zmiešame, necháme zovrieť, stíšime a necháme variť 15 minút.

Hubovo-zeleninový nakladaný šalát
Nálev: z vody, octu, cukru a nakladačov uvaríme klasický nále