Výborný lekvár z plodov bazy
Veľmi chutný a jednoduchý lekvár, ktorého chuť pripomína maliny alebo čierne moruše :-)
Pečenáče z makrely
Najskôr pripravíme nálev, zmiešame, necháme zovrieť, stíšime a necháme variť 15 minút.
Sterilizované feferónky s hrozienkami
Feferonky, celé papriky a očistený cesnak pomelieme. Pridáme ostatné suroviny a varíme od bodu zovretia...
Lekvár z mirabeliek
Lekvár na rýchlu spotrebu do palaciniek, jogurtov, koláčov a na chlebík....
Špagetový základ
Ja teda neviem ako vy, ale ja si svoju závislosť na paradajkách pestujem a hýčkam...
Marhuľové čatní
Marhule sa skvelo hodia nielen do sladkých džemov, ale aj na sladkokyslé čatní. Využijete ho...
Sladkokyslé cukiny
Nálev pripravíme tak, že zmiešame vodu, ocot, cukor a deko, povaríme 5 minút...
Kečup od Lydky
Recept mám od dobrej kamarátky, u nás je veľmi obľúbený, varím ho už asi desať rokov....
Domáce Halali - sterilizovaná zelenina na sviečkovú omáčku
Zmes Halali som nepoznala, až keď ma na ňu upozornila známa z Moravy. Ona na "svíčkovou" používa len to....
Domáci jahodový džem s trstinovým cukrom a škoricou
Recept na jahodový džem s nižším obsahom pridaného trstinového cukru a cejlónskou škoricou. Bez umelých konzervantov,...
Marhuľovo-paprikové čatní
Komerčný recept<br /> Miesto marhúľ môžeme do čatní použiť aj nektárinky alebo slivy. Čili papričky sú veľmi...
Paradajky v octovom náleve
Paradajky umyjeme a necháme uschnúť. Každú paradajku desaťkrát prepichneme špáradlom a vložíme do pripravených pohárov. Cibuľky...
Cuketovo-cvikový šalát
POSTUP : všetko spolu premiešať a nechať postáť. Potom ponakladať do pohárov a sterilizovať. ...
Sterilizovaná zelenina naslano
Využila som menšiu zeleninu, ktorá sa nehodí na uskladnenie a zas je škoda ju vyhodiť...
Ukladaná paprika žltá - babura
Dobrá a chrumkavá, tiež Ljubicin recept.
Najlepší figový lekvár
Takto pripravený lekvár zachová chuť a aj pekný tvar figy....
Horúci kumkvatový džem s likérom
Rozštvrtené a vykôstkované citrusy zalejeme pomarančovým freshom, necháme zovrieť a varíme na miernom plameni asi 20 minút. Pridáme...
Zaváraný baklažán s paprikou so syrovými haluškami
Baklažány prekrojíme a vydlabeme stredy. Jemne nasolíme a necháme odstáť. Červenú papriku pokvapkáme olejom a posypeme cukrom...
Pomarančový džem
pomaranče rozmixujeme na kašu aj s korou pred tym riadne unyjeme do kaše pridame gelfix s cukrom a...
Pestré prúžky
Cibuľu, karfiol, mrkvu a papriku umyjeme, rozpolíme, zbavíme jadierok, vyrežeme vnútorné žilky...
Malinový džem s čokoládou
Komerčný recept<br /> Pridaním čokolády sa skráti doba trvanlivosti džemu na 6 mesiacov.
Huby v hubovom vývare
Nic, než očištěné, houby, vodu, sůl a sklenice, nejsou třeba. Přesto si uděláte super zavařené houby, připravené ihned k použití....
Jablkovo-mrkvová detská výživa
Jablká a mrkvu osobitne uvaríme v nie veľkom množstve vody. Pridávam 3-4 dcl vody do každého...
Domáci ostružinový džem
Mala som trochu domácich ostružín tak som z nich uvarila jednu zaváraninovú fľaštičku džemu.
Pôvabnice zavárané na sladkokyslo
Pôvabnica fialová je veľmi chutná jesenná huba.
Ovocná kašička
Ovocie poriadne umyjeme a nakrajáme na menšie kúsky. Vložíme do hrnca a zalejeme kojeneckou vodou Lucka....
Kuriatka zavárané naslano
Kuriatka sú veľmi vďačné huby, vhodné do praženice, do polievky, na omáčku. Keď...