
Domáci ostružinový džem
Mala som trochu domácich ostružín tak som z nich uvarila jednu zaváraninovú fľaštičku džemu.

Paradajkovo-bazalková omáčka na zimu
Chuť čerstvých sladkých paradajok, ktorú si viete vychutnať aj v zime. Túto omáčku varím každý rok, moje deti ju majú veľmi radi....

Hruškovo-melónový džem
Dnes som varila hruškovy džem a pridala som donho aj žltý melon pretože mám jeho chut rada...

Cvikla v korenistom náleve
Tento recept mi dala švagriná. Chutnala som ho. Nesterilizuje sa, drží sa v chladničke....

Nektárinkovo-pomarančový džem
Komerčný recept<br /> Výborne sa hodí na palacinky, lievance či vafle.

Hubovo-zeleninový nakladaný šalát
Nálev: z vody, octu, cukru a nakladačov uvaríme klasický nále

Jablkovo-mrkvová detská výživa
Jablká a mrkvu osobitne uvaríme v nie veľkom množstve vody. Pridávam 3-4 dcl vody do každého...

Pochúťka z kukurice
Drobné očistené šúľky kukurice uložíme na misu, osolíme a 24 hodín necháme stáť. Potom ich...

Josta lekvár s jablkami
Josta je kríženec čiernej ríbezle a egreša. Je plná vitamínov, určite poteší v zimných mesiacoch....

Indický kečup
Jablká upečieme nasucho, vychladnuté očistíme, pokvapkáme šťavou z červenej repy, pridáme ocot, prelisovaný...

Sterilizovaná hríbovo-zeleninová zmes
Recept som dostala od kolegyne. Robievam ho vždy v čase bohatej nadielky v naších lesoch...

Sterilizované feferónky s hrozienkami
Feferonky, celé papriky a očistený cesnak pomelieme. Pridáme ostatné suroviny a varíme od bodu zovretia...

Kuriatka zavárané naslano
Kuriatka sú veľmi vďačné huby, vhodné do praženice, do polievky, na omáčku. Keď...

Sterilizovaná zelenina naslano
Využila som menšiu zeleninu, ktorá sa nehodí na uskladnenie a zas je škoda ju vyhodiť...

Zaváraný baklažán s paprikou so syrovými haluškami
Baklažány prekrojíme a vydlabeme stredy. Jemne nasolíme a necháme odstáť. Červenú papriku pokvapkáme olejom a posypeme cukrom...

Huby v hubovom vývare
Nic, než očištěné, houby, vodu, sůl a sklenice, nejsou třeba. Přesto si uděláte super zavařené houby, připravené ihned k použití....

Rýchla slivková marmeláda
Príprava slivkového lekváru trvá niekoľko hodín a aj keď výsledok rozhodne stojí za to, ak sa vám ho nechce variť, existuje aj rýchla alternatíva – slivkový džem....

Marhuľovo-paprikové čatní
Komerčný recept<br /> Miesto marhúľ môžeme do čatní použiť aj nektárinky alebo slivy. Čili papričky sú veľmi...

Cuketovo-cvikový šalát
POSTUP : všetko spolu premiešať a nechať postáť. Potom ponakladať do pohárov a sterilizovať. ...

Špagetový základ
Ja teda neviem ako vy, ale ja si svoju závislosť na paradajkách pestujem a hýčkam...

Sladkokyslé cukiny
Nálev pripravíme tak, že zmiešame vodu, ocot, cukor a deko, povaríme 5 minút...

Kečup od Lydky
Recept mám od dobrej kamarátky, u nás je veľmi obľúbený, varím ho už asi desať rokov....

Horúci kumkvatový džem s likérom
Rozštvrtené a vykôstkované citrusy zalejeme pomarančovým freshom, necháme zovrieť a varíme na miernom plameni asi 20 minút. Pridáme...

Paradajky v octovom náleve
Paradajky umyjeme a necháme uschnúť. Každú paradajku desaťkrát prepichneme špáradlom a vložíme do pripravených pohárov. Cibuľky...

Slivkový lekvár, pravý, hustý, do buchiet
Vyskúšala som už veľa spôsobov na prípravu lekváru, takého, ktorý bude hustý a nevytečie mi z buchiet....

Pomarančový džem
pomaranče rozmixujeme na kašu aj s korou pred tym riadne unyjeme do kaše pridame gelfix s cukrom a...

Ukladaná paprika žltá - babura
Dobrá a chrumkavá, tiež Ljubicin recept.