zaujímavá chuť,skúste
Postup
-
1
Jahody umyť,nakrájať na menšie kúsky, pomaranč vyžmýkať...
- 2
Dať do hrnca,kde sa bude variť lekvár/jahody + šťava/,pridať gelfix,zmiešaný s 2-3 PL cukru , kokos a dobre premiešať..
- 3
variť na malom ohni,ked všetko zovrie-pridať cukor,med,čokoládu polámanú na malé kúsky a variť ešte 2 minúty,kým sa všetko nerozpustí...Hotový,vrelý lekvár- naliať do čistých fliaš, zatvoriť ,otočiť na 5 minút dolu hlavou a nechať vychladnúť/suchý dunst/... nesterilizuje sa...
- 4
TIP: kokos je dosť aromatický,takže ak niekomu vadí-môže si dať menej....tí,čo nepoužívajú Gelfix-pridajte ku všetkému ešte ošúpané 2-3 pomaranče a viac cukru ..pomaranče obsahujú pektín,ktorý v kombinácii s cukrom zahusťuje , zároveň účinkuje ako konzervant...samozrejme bez Gelfixu je doba varenia dlhšia....cukor nemusí byť len hnedý...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
radšej ty piť-ako slimáky žrať...:)