Ostrý džem z broskýň a hrozna

redakcia - fotkaredakcia, 4. júla 2009

Suroviny

1000 g
200 g
5 cm
400 g
 KL




Postup

  1. 1

    Broskyne a hrozno sparíme vriacou vodou a olúpeme, rozkrojíme a zbavíme kôstok a jadierok.

  2. 2

    Ovocie nakrájame na kúsky. Zázvor olúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Všetko zmiešame a asi 5 minút varíme.

  3. 3

    Potom do ešte nie celkom rozvarenej ovocnej hmoty vmiešame želírovací cukor a kyselinu citrónovú a za stáleho miešania varíme ešte 4 minúty. Hotový džem nalejeme do pohárov, uzavrieme a otočíme hore dnom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia