Ostrá čučoriedková salsa

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 13. júna 2011
Ostrá čučoriedková salsa
Foto: droetker

Komerčný recept<br /> V minulosti prevládali v našich špajzách a pivniciach džemy a marmelády klasických slovenských chutí. Najčastejšie sa v záhradách pestovali ovocné stromy ako Zobraziť celý popisKomerčný recept<br /> V minulosti prevládali v našich špajzách a pivniciach džemy a marmelády klasických slovenských chutí. Najčastejšie sa v záhradách pestovali ovocné stromy ako marhuľa, čerešňa, broskyňa, slivka. V záhradkách bolo obyčajne možné nájsť maliny, černice, jahody či egreše. Moderná kuchyňa ponúka množstvo inšpirácií a dnešné gazdinky sa neboja experimentovať ani s exotickými chuťami alebo kombinovať obľúbené druhy ovocia.

20 minút
príprava

Suroviny

1000 g
1 ks, alebo čili paprička
30 g čerstvý strúhaný
3 ks chemicky neosetrené
400 ml
Želírovací cukor Extra 2:1
2 zarovnané KL
štipka




Postup

  1. 1

    Čučoriedky preberieme, umyjeme, odvážime a ponorným mixérom rozmixujeme. Feferónku alebo čili papričky očistíme a nasekáme najemno. Čili papričky sú veľmi ostré, pri ich spracovaní použijeme gumené rukavice. Zázvor olúpeme, nastrúhame najemno. Limetky umyjeme, osušíme, kôru nastrúhame a vyžmýkame šťavu.

  2. 2

    Všetky pripravené suroviny spolu s jablkovým džúsom vložíme do väčšieho hrnca a dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

  3. 3

    Salsu ochutíme soľou a čiernym korením a okamžite plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku (poháre s klasickými viečkami bez závitov neobraciame).

  4. 4

    TIP: Namiesto čerstvých čučoriedok môžeme použiť aj mrazené čučoriedky. Salsu podávame ku grilovanému alebo pečenému mäsu.

  5. 5

    na 4 poháre à 375 ml

Diskusia k receptu

cistinka
Toto určite vyskúšam, čučoriedky onedlho budú a je ich tu dosť. Pár pohárov spravím podľa tohto receptu, aby bolo k mäsku a kvalitnému syru :-)
marcy
vyskúšam aj z egrešov,brusníc :))