Pečenáče z makrely
Zoltán Baláž
šéfkuchár Aston business hotela*** v Bratislave, 17. augusta 2017
šéfkuchár Aston business hotela*** v Bratislave, 17. augusta 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
40 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
3 ks (očistená) |
|
Nálev: | |
160 ml |
|
10 g |
|
80 g |
|
4 zrniečka |
|
7 zrniečok |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
400 ml |
|
Na trojobal: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Najskôr pripravíme nálev, zmiešame, necháme zovrieť, stíšime a necháme variť 15 minút.
- 2
Z makrely vyrežeme filety a zbavíme ich kože. Obalíme ich v trojobale. Vysmažíme a necháme osušiť na papierovom obrúsku. Navrstvíme do pohárov a zalejeme teplým nálevom.
- 3
Je veľmi dôležité, aby sme makrely nechali odstáť v pohároch aspoň štyri dni. Až vtedy nálev poriadne prejde celou rybou. Ryba tak bude poriadne ochutená a omnoho krehkejšia. Pečenáče vydržia dva týždne, možno aj viac.
- 4
Tip: Môžeme kombinovať s marinovanou cibuľou a čerstvým chlebom potretým maslom alebo kajmakom – hustou smotanou.
Tiež makrela:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu