Pečenáče z makrely

Zoltán Baláž
šéfkuchár Aston business hotela*** v Bratislave, 17. augusta 2017
Pečenáče z makrely
Foto: Pravda - Robert Hüttner
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks (očistená)
Nálev:
160 ml
10 g
80 g
4 zrniečka
7 zrniečok
1 KL
1 KL
400 ml
Na trojobal:




Postup

  1. 1

    Najskôr pripravíme nálev, zmiešame, necháme zovrieť, stíšime a necháme variť 15 minút.

  2. 2

    Z makrely vyrežeme filety a zbavíme ich kože. Obalíme ich v trojobale. Vysmažíme a necháme osušiť na papierovom obrúsku. Navrstvíme do pohárov a zalejeme teplým nálevom.

  3. 3

    Je veľmi dôležité, aby sme makrely nechali odstáť v pohároch aspoň štyri dni. Až vtedy nálev poriadne prejde celou rybou. Ryba tak bude poriadne ochutená a omnoho krehkejšia. Pečenáče vydržia dva týždne, možno aj viac.

  4. 4

    Tip: Môžeme kombinovať s marinovanou cibuľou a čerstvým chlebom potretým maslom alebo kajmakom – hustou smotanou.

Diskusia k receptu