Citrónový džem, sladený stéviou, alebo iným sladidlom.
príprava
Postup
-
1
Citróny dobre poumývať, nakrájať na kúsky, vybrať jadierka. Namočiť do studenej vody a nechať postáť, najlepšie cez noc.
- 2
Citróny variť cca 30 minút, kým šupka nezmäkne. Odstaviť, pridať gelfix zmiešaný so stéviou. Ešte raz nechať povrieť cca 15 minút. Naplniť do pohárov, obrátiť hore nohami a nechať vyhcladnúť.
- 3
Odporúčam použiť bio citróny, ktorých kôra nie je chemicky ošetrovaná. Ošetrované citróny treba dobre umyť a vonkajšiu šupku olúpať, ale potom už džem nebude mať nahorkastú chuť, ktorú robí práve šupka. Výborný je aj pomarančový, potom treba trochu menej sladidla.
- 4
Recept je počítaný na Steviosid, 97% koncentrát. Ak použijete inú stéviu, treba dávku sladidla zvýšiť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu