Citrónový džem so stéviou

bubaya - fotkabubaya, 1. júna 2014

Citrónový džem, sladený stéviou, alebo iným sladidlom.

60 minút
príprava

Suroviny

5 ks
25 g
1/2 ČL
300 ml




Postup

  1. 1

    Citróny dobre poumývať, nakrájať na kúsky, vybrať jadierka. Namočiť do studenej vody a nechať postáť, najlepšie cez noc.

  2. 2

    Citróny variť cca 30 minút, kým šupka nezmäkne. Odstaviť, pridať gelfix zmiešaný so stéviou. Ešte raz nechať povrieť cca 15 minút. Naplniť do pohárov, obrátiť hore nohami a nechať vyhcladnúť.

  3. 3

    Odporúčam použiť bio citróny, ktorých kôra nie je chemicky ošetrovaná. Ošetrované citróny treba dobre umyť a vonkajšiu šupku olúpať, ale potom už džem nebude mať nahorkastú chuť, ktorú robí práve šupka. Výborný je aj pomarančový, potom treba trochu menej sladidla.

  4. 4

    Recept je počítaný na Steviosid, 97% koncentrát. Ak použijete inú stéviu, treba dávku sladidla zvýšiť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia