Slivkovo-hrušková omáčka

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 26. augusta 2016
Slivkovo-hrušková omáčka
Foto: droetker

Komerčný recept

30 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g olúpané, zbavené jadrovníkov
750 g očistené, odkôstkované
250 ml 100 %
z 1 citróna
2 ks
1 bal
1 bal
350 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené hrušky a slivky pokrájame na malé kúsky a vložíme do veľkého hrnca. Pridáme džús, šťavu, škoricu a vanilínový cukor a premiešame. Obsah balíčka Gelfix Super zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.

  2. 2

    Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1–2 KL práve prevarenej omáčky. Ak je po vychladnutí málo tuhá, vmiešame do nej ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

  3. 3

    Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Táto dávka vystačí na asi 5 pohárov s objemom 350 ml.

  4. 4

    Tipy: Doba trvanlivosti je asi 6 mesiacov. Môžeme podávať vo vrstvách s tvarohovým dezertom.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: