Slivkovo-hrušková omáčka
Foto: droetker
Komerčný recept
príprava
tepelná úprava
Suroviny
750 g olúpané, zbavené jadrovníkov |
|
750 g očistené, odkôstkované |
|
250 ml 100 % |
|
z 1 citróna |
|
2 ks |
|
1 bal |
|
Gelfix Super 3:1 | |
350 g |
|
Postup
-
1
Očistené hrušky a slivky pokrájame na malé kúsky a vložíme do veľkého hrnca. Pridáme džús, šťavu, škoricu a vanilínový cukor a premiešame. Obsah balíčka Gelfix Super zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
- 2
Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1–2 KL práve prevarenej omáčky. Ak je po vychladnutí málo tuhá, vmiešame do nej ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej.
- 3
Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Táto dávka vystačí na asi 5 pohárov s objemom 350 ml.
- 4
<b>Tipy:</b> Doba trvanlivosti je asi 6 mesiacov. Môžeme podávať vo vrstvách s tvarohovým dezertom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu