Rýchla slivková marmeláda
magazín Varecha, piatková príloha denníka Pravda, 10. septembra 2024

Foto: Shutterstock
Príprava slivkového lekváru trvá niekoľko hodín a aj keď výsledok rozhodne stojí za to, ak sa vám ho nechce variť, existuje aj rýchla alternatíva Zobraziť celý popisPríprava slivkového lekváru trvá niekoľko hodín a aj keď výsledok rozhodne stojí za to, ak sa vám ho nechce variť, existuje aj rýchla alternatíva – slivkový džem. Samozrejme, so slivkovým lekvárom sa nemôže porovnávať, ale ako alternatívu do koláčov ju možno použiť.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravte si sedem 200 ml pohárov. Slivky umyte, zbavte kôstok a rozmixujte.
- 2
Vložte ich do veľkého hrnca spolu s citrónovou šťavou. K ovociu pridajte želírovací cukor, premiešajte a priveďte do varu.
- 3
Za stáleho miešania varte aspoň 4 minúty, prípadne trochu dlhšie, ak chcete ešte hustejšiu konzistenciu. Vmiešajte rum.
- 4
Nalejte do pripravených pohárov a ihneď uzavrite. Do marmelády možno pridať na začiatku varenia aj koreniny – celú škoricu, badián alebo klinčeky.
Tiež marmeláda:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu