Slivková marmeláda
Slivková marmeláda

Rýchla slivková marmeláda

Jarmila Horváthová
magazín Varecha, piatková príloha denníka Pravda, 10. septembra 2024
Rýchla slivková marmeláda
Foto: Shutterstock

Príprava slivkového lekváru trvá niekoľko hodín a aj keď výsledok rozhodne stojí za to, ak sa vám ho nechce variť, existuje aj rýchla alternatíva Zobraziť celý popisPríprava slivkového lekváru trvá niekoľko hodín a aj keď výsledok rozhodne stojí za to, ak sa vám ho nechce variť, existuje aj rýchla alternatíva – slivkový džem. Samozrejme, so slivkovým lekvárom sa nemôže porovnávať, ale ako alternatívu do koláčov ju možno použiť.

7 pohárov
porcií
25 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,20 kg
500 g (2:1)
2 PL
50 ml




Postup

  1. 1

    Pripravte si sedem 200 ml pohárov. Slivky umyte, zbavte kôstok a rozmixujte.

  2. 2

    Vložte ich do veľkého hrnca spolu s citrónovou šťavou. K ovociu pridajte želírovací cukor, premiešajte a priveďte do varu.

  3. 3

    Za stáleho miešania varte aspoň 4 minúty, prípadne trochu dlhšie, ak chcete ešte hustejšiu konzistenciu. Vmiešajte rum.

  4. 4

    Nalejte do pripravených pohárov a ihneď uzavrite. Do marmelády možno pridať na začiatku varenia aj koreniny – celú škoricu, badián alebo klinčeky.

Diskusia k receptu

zahra
Slivkovy dzem mam radsej ako lekvar. Lekvar pouzivam iba na slivkovu omacku.
1x sracz




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia