Ríbezľový kečup

hanina - bez fotkyhanina, 11. júla 2012

Pred pár dňami ktosi hľadal recepty s ríbezľami.Asi neskoro,ale predsa prikladám ďaľšie možnosti využitia ríbezlí.Možno sa niekomu zíde. U nás sú ešte nie zrelé a preto žiadne foto. Je to pomerne starý recept, hustejší, vhodný k mäsu.

Suroviny

2 kg
1 kg
1 dl
2 čl
1 čl
0,5 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ríbezle - najlepšie červené odstopkovať, prepláchnuť vodou a so všetkými prísadami variť 30 minút.

  2. 2

    Horúce plniť do malých pohárov položených na plechu./Aby sa nepopraskali./ Zavíčkovať a otočiť hore dnom. Nesterilizovať.

  3. 3

    Podávame k mäsu podľa chuti. Najviac sa hodia k divine, alebo pečenému mäsu.

Recept je zaradený do kategórií:
Prílohy a omáčky, Zaváraniny

Diskusia k receptu

dajanca
toto sa mi páči... z toho by mohol byť asi taký rôsol, však?
medulienka122
pamätám sa, že naša suseda dááávno mi ponúkala recept z ríbezlí k mäsu, vtedy som nad ním ohŕňala nos, a odvtedy som stále rozmýšľala, že by sa zišiel. Ďakujem za pripomenutie!
cervenka
zdravím Ružomberok, aj ja tu žijem, receptík sa mi práve hodí :o))), len si myslím, že tie ríbezbe by som prepasírovala
hanina
@dajanca Áno ,podobá sa to na rôsol.@cervenka No ahoj, ktovie, možno sa aj stretávame. Ak chceš prepasíruj, ale netreba. Šetri sa na zábavu, práce je vždy veľa. Dobrú chuť!