Foto: Pravda
4 poháre po 375 ml
Postup
-
1
Hrozienka zamiešame s rumom a necháme cez noc stáť v uzavretej nádobe. Marhule nakrájame na veľmi malé kúsky (prípadne rozmixujeme ponorným mixérom) a zmiešame s citrónovou šťavou.
- 2
Pridáme mletý mak, rumové hrozienka a želírovací cukor, dobre premiešame a za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme minimálne 5 minút.
- 3
Uvarenú horúcu marmeládu plníme do teplých pohárov až po okraj a uzavrieme. Poháre obrátime asi na 5 minút dnom hore. Ak používame jednorazové viečka (bez závitu), poháre neobraciame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu