Marhuľovo–maková marmeláda

redakcia - fotkaredakcia, 4. júla 2009
Marhuľovo–maková marmeláda
Foto: Pravda

4 poháre po 375 ml

Suroviny

100 g
4 KL
900 g
1 ks
2 KL
1 balíček




Postup

  1. 1

    Hrozienka zamiešame s rumom a necháme cez noc stáť v uzavretej nádobe. Marhule nakrájame na veľmi malé kúsky (prípadne rozmixujeme ponorným mixérom) a zmiešame s citrónovou šťavou.

  2. 2

    Pridáme mletý mak, rumové hrozienka a želírovací cukor, dobre premiešame a za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme minimálne 5 minút.

  3. 3

    Uvarenú horúcu marmeládu plníme do teplých pohárov až po okraj a uzavrieme. Poháre obrátime asi na 5 minút dnom hore. Ak používame jednorazové viečka (bez závitu), poháre neobraciame.

Diskusia k receptu

Vymazať
sharona
Poznám tento recept, ozaj výborná marmeláda. Ja robím každý rok okrem tejto ešte marhuľovo-banánovú a marhuľovo-zázvorovú.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia