Rizoto so zaváraným patizónom s kvakou

Miloslav Pabiš
šéfkuchár Korzo Café&Restaurant v Bratislave, 14. augusta 2018
Rizoto so zaváraným patizónom s kvakou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

400 g (alebo baby patizóny)
400 g
Nálev:
750 ml
250 ml
30 g
60 g
3 ks
3 vetvičky
Rizoto:
500 g
50 g
50 g
10 g
100 ml
300 ml
100 g
100 g
40 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Patizóny a kvaku nakrájame na kúsky a naukladáme do pohárov. Nálev prevaríme a zalejeme patizóny. Sterilizujeme pri 80 °C 20 minút.

  2. 2

    Sedano, cesnak a šalotku nakrájame nadrobno a urestujeme na miernom ohni s olejom. Pridáme ryžu a podlievame priebežne vínom, až kým sa ryža neuvarí. Pred dovarením pridáme zaváranú kvaku a patizón. Nesmieme variť pridlho, aby zelenina ostala lahodne chrumkavá.

  3. 3

    Po dovarení ryže pridáme maslo, gorgonzolu a parmezán, zakvapneme citrónom a zľahka premiešame. Už nevaríme.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
Na 500 g ryze carnarolli je zde malo tekutiny - tedy vyvaru. 300 ml bileho vina nemuze stacit. Priblizne se na 100 g syrove ryze spotrebuje asi tak 300 - 350 ml tekutiny (tedy vyjma vina).
1x radox1