Rizoto so zaváraným patizónom s kvakou
Miloslav Pabiš
šéfkuchár Korzo Café&Restaurant v Bratislave, 14. augusta 2018
šéfkuchár Korzo Café&Restaurant v Bratislave, 14. augusta 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
400 g (alebo baby patizóny) |
|
400 g |
|
Nálev: | |
750 ml |
|
250 ml |
|
30 g |
|
60 g |
|
3 ks |
|
3 vetvičky |
|
Rizoto: | |
500 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
10 g |
|
100 ml |
|
300 ml |
|
100 g |
|
100 g |
|
40 g |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Patizóny a kvaku nakrájame na kúsky a naukladáme do pohárov. Nálev prevaríme a zalejeme patizóny. Sterilizujeme pri 80 °C 20 minút.
- 2
Sedano, cesnak a šalotku nakrájame nadrobno a urestujeme na miernom ohni s olejom. Pridáme ryžu a podlievame priebežne vínom, až kým sa ryža neuvarí. Pred dovarením pridáme zaváranú kvaku a patizón. Nesmieme variť pridlho, aby zelenina ostala lahodne chrumkavá.
- 3
Po dovarení ryže pridáme maslo, gorgonzolu a parmezán, zakvapneme citrónom a zľahka premiešame. Už nevaríme.
Tiež rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu