Rizoto so zaváraným patizónom s kvakou
Miloslav Pabiš
šéfkuchár Korzo Café&Restaurant v Bratislave, 14. augusta 2018
šéfkuchár Korzo Café&Restaurant v Bratislave, 14. augusta 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 400 g (alebo baby patizóny) |
|
| 400 g |
|
| Nálev: | |
| 750 ml |
|
| 250 ml |
|
| 30 g |
|
| 60 g |
|
| 3 ks |
|
| 3 vetvičky |
|
| Rizoto: | |
| 500 g |
|
| 50 g |
|
| 50 g |
|
| 10 g |
|
| 100 ml |
|
| 300 ml |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 40 g |
|
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Patizóny a kvaku nakrájame na kúsky a naukladáme do pohárov. Nálev prevaríme a zalejeme patizóny. Sterilizujeme pri 80 °C 20 minút.
- 2
Sedano, cesnak a šalotku nakrájame nadrobno a urestujeme na miernom ohni s olejom. Pridáme ryžu a podlievame priebežne vínom, až kým sa ryža neuvarí. Pred dovarením pridáme zaváranú kvaku a patizón. Nesmieme variť pridlho, aby zelenina ostala lahodne chrumkavá.
- 3
Po dovarení ryže pridáme maslo, gorgonzolu a parmezán, zakvapneme citrónom a zľahka premiešame. Už nevaríme.
Tiež rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu