Rizoto so zaváraným patizónom s kvakou

Miloslav Pabiš
šéfkuchár Korzo Café&Restaurant v Bratislave, 14. augusta 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Rizoto so zaváraným patizónom s kvakouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 min
príprava

Suroviny

400 g (alebo baby patizóny)
400 g
Nálev:
750 ml
250 ml
30 g
60 g
3 ks
3 vetvičky
Rizoto:
500 g
50 g
50 g
10 g
100 ml
300 ml
100 g
100 g
40 g
1 ks
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Patizóny a kvaku nakrájame na kúsky a naukladáme do pohárov. Nálev prevaríme a zalejeme patizóny. Sterilizujeme pri 80 °C 20 minút.

  2. 2

    Sedano, cesnak a šalotku nakrájame nadrobno a urestujeme na miernom ohni s olejom. Pridáme ryžu a podlievame priebežne vínom, až kým sa ryža neuvarí. Pred dovarením pridáme zaváranú kvaku a patizón. Nesmieme variť pridlho, aby zelenina ostala lahodne chrumkavá.

  3. 3

    Po dovarení ryže pridáme maslo, gorgonzolu a parmezán, zakvapneme citrónom a zľahka premiešame. Už nevaríme.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist