Jahodový džem s vanilkou a koňakom
Zásoby z čias, keď som mala vo vinohrade veľké množstvo jahôd sa minuli... musela som si...
Nektárinkové čatní s ďumbierom
Paradajky sparíme v horúcej vode na 10 sekúnd a ošúpeme, nakrájame na kocky.
Paradajkovo - malinový džem
Paradajky sparíme v horúcej vode na 10 sekúnd a ošúpeme ich. Potom ich pokrájame na kocky a...
Zlacnený nektarinkový lekvárik
V obchode mi padol do oka košíček zlacnených prezretých nektariniek. Čo by sa s ním tak...
Chutný slivkovo-čokoládový lekvár
Pamätám si, ako tento úžasný lekvár robievala moja starká. A ja som si ho ako...
Paradajkový lekvár
robím ho už dávno a propomína trochu šípkový lekvár
Slivkovo - čokoládová marmeláda
Tento recept mam z nemeckeho zahradkarskeho casopisu a nam velmi chuti
Marhuľovo-levanduľový džem
Tento marhuľový džem je perfektne aromatický vďaka troške levandule a príjemne sladký vďaka želírovaciemu cukru so stéviou....
Sedmokráskovo-karamelový sirup
Sedmokráskam odtrhneme hlávky v čase, keď ich majú krásne rozvité. Zbierame najmä tie s bielymi...
Paradajkový pretlak- nevarený
Má farbu ako svieži, väčšie množstvo varím ale aj na tento spôsob ukladám do fliaš.
Paradajková marmeláda s ananásom
Robim ho uz roky , ale vzdy je iny. Kedze nemusim chut sipok lebo samotny tak chuti...
Jablká zavarené s kávou
Keď som pred rokmi našla tento recept v akomsi starom časopise, ihneď ma zaujal. Pre mňa dovtedy neznáma kombinácia surovín bola výzvou....
Jahodový topping
Komerčný recept<br /> Jahodový topping obsahuje 42% jahôd. Výborne sa hodí ako omáčka na vanilkovú zmrzlinu alebo...
Marhuľový lekvár s vanilkovým cukrom a melónovým likérom
Konečne už aj môj TOP lekvár je v špajzi. Teraz som do neho pridala vanilkový cukor...
Sterilizovaná zelená fazuľka
Fazuľky umyjeme, odrežeme konce a po výške ukladáme do 7-decových pohárov.
Ostrý džem z broskýň a hrozna
Broskyne a hrozno sparíme vriacou vodou a olúpeme, rozkrojíme a zbavíme kôstok a jadierok.
Citrónová tvarohovina
Neobvyklá zaváranina, vhodná napríklad do zákuskov, koláčikov alebo ovocných pohárov, do palaciniek... Recept je...
Lekvár z jahôd, kokosu a bielej čokolády
zaujímavá chuť, skúste
Huby na kyslo
Na oleji speníme cibuľku, pridáme pokrájanú papriku a všetky ostatné suroviny a nakoniec predpripravené hríby.
Rajčatový miš maš na ledacos
Tak nevím snad se to bude hodit . Použití je různé na těstoviny , na základy do...
Ríbezľový kečup
Pred pár dňami ktosi hľadal recepty s ríbezľami. Asi neskoro, ale predsa prikladám ďaľšie možnosti využitia ríbezlí....
Mini rajčinky na zimu
zostal mi nálev z papričiek a tak som si naložila aj moje rajčinky.
Kivi džem s pomarančmi a bielou čokoládou
Už sa mi pomaly míňajú zásoby tohto skvelého džemu, tak som si urobila kivi džem trošku...
Kivi-banánový džem so škoricou a s rumom
Najradšej pripravujem lekváre a džemy z citrusových plodov v tomto období, lebo sa dajú kúpiť za...
Rizoto so zaváraným patizónom s kvakou
Patizóny a kvaku nakrájame na kúsky a naukladáme do pohárov. Nálev prevaríme a zalejeme patizóny. Sterilizujeme pri...
Hríbová nátierka
Milí Varecháči, vopred sa ospravedlňujem ak už takýto recept na Vareche niekto uviedol, ale som...
Marhuľový kompót s marhuľovicou
Marhule rozštvrtíme a rozdelíme do zaváracích pohárov. Do každého pohára nasypeme na špičku noža sódy bikarbóny...
Marhuľová marmeláda s jablkami
Očistené postrúhané jablká trochu podlejeme vodou, uvaríme domäkka a pretrieme. Takisto pripravíme aj dobre zrelé...