Jahodový džem s vanilkou a koňakom
Zásoby z čias, keď som mala vo vinohrade veľké množstvo jahôd sa minuli... musela som si...
Nektárinkové čatní s ďumbierom
Paradajky sparíme v horúcej vode na 10 sekúnd a ošúpeme, nakrájame na kocky.
Chutný slivkovo-čokoládový lekvár
Pamätám si, ako tento úžasný lekvár robievala moja starká. A ja som si ho ako...
Paradajkovo - malinový džem
Paradajky sparíme v horúcej vode na 10 sekúnd a ošúpeme ich. Potom ich pokrájame na kocky a...
Zlacnený nektarinkový lekvárik
V obchode mi padol do oka košíček zlacnených prezretých nektariniek. Čo by sa s ním tak...
Paradajkový lekvár
robím ho už dávno a propomína trochu šípkový lekvár
Marhuľovo-levanduľový džem
Tento marhuľový džem je perfektne aromatický vďaka troške levandule a príjemne sladký vďaka želírovaciemu cukru so stéviou....
Slivkovo - čokoládová marmeláda
Tento recept mam z nemeckeho zahradkarskeho casopisu a nam velmi chuti
Sedmokráskovo-karamelový sirup
Sedmokráskam odtrhneme hlávky v čase, keď ich majú krásne rozvité. Zbierame najmä tie s bielymi...
Jablká zavarené s kávou
Keď som pred rokmi našla tento recept v akomsi starom časopise, ihneď ma zaujal. Pre mňa dovtedy neznáma kombinácia surovín bola výzvou....
Paradajkový pretlak- nevarený
Má farbu ako svieži, väčšie množstvo varím ale aj na tento spôsob ukladám do fliaš.
Paradajková marmeláda s ananásom
Robim ho uz roky , ale vzdy je iny. Kedze nemusim chut sipok lebo samotny tak chuti...
Sterilizovaná zelená fazuľka
Fazuľky umyjeme, odrežeme konce a po výške ukladáme do 7-decových pohárov.
Jahodový topping
Komerčný recept<br /> Jahodový topping obsahuje 42% jahôd. Výborne sa hodí ako omáčka na vanilkovú zmrzlinu alebo...
Marhuľový lekvár s vanilkovým cukrom a melónovým likérom
Konečne už aj môj TOP lekvár je v špajzi. Teraz som do neho pridala vanilkový cukor...
Ostrý džem z broskýň a hrozna
Broskyne a hrozno sparíme vriacou vodou a olúpeme, rozkrojíme a zbavíme kôstok a jadierok.
Citrónová tvarohovina
Neobvyklá zaváranina, vhodná napríklad do zákuskov, koláčikov alebo ovocných pohárov, do palaciniek... Recept je...
Lekvár z jahôd, kokosu a bielej čokolády
zaujímavá chuť, skúste
Huby na kyslo
Na oleji speníme cibuľku, pridáme pokrájanú papriku a všetky ostatné suroviny a nakoniec predpripravené hríby.
Rajčatový miš maš na ledacos
Tak nevím snad se to bude hodit . Použití je různé na těstoviny , na základy do...
Ríbezľový kečup
Pred pár dňami ktosi hľadal recepty s ríbezľami. Asi neskoro, ale predsa prikladám ďaľšie možnosti využitia ríbezlí....
Mini rajčinky na zimu
zostal mi nálev z papričiek a tak som si naložila aj moje rajčinky.
Kivi džem s pomarančmi a bielou čokoládou
Už sa mi pomaly míňajú zásoby tohto skvelého džemu, tak som si urobila kivi džem trošku...
Kivi-banánový džem so škoricou a s rumom
Najradšej pripravujem lekváre a džemy z citrusových plodov v tomto období, lebo sa dajú kúpiť za...
Rizoto so zaváraným patizónom s kvakou
Patizóny a kvaku nakrájame na kúsky a naukladáme do pohárov. Nálev prevaríme a zalejeme patizóny. Sterilizujeme pri...
Jablkové plátky v pohári
Dostala som jablká, nie sú na odloženie, iba na priamy konzum alebo na zaváranie. Pripravila som strúhané jablká, tentokrát na plátky....
Hríbová nátierka
Milí Varecháči, vopred sa ospravedlňujem ak už takýto recept na Vareche niekto uviedol, ale som...
Marhuľový kompót s marhuľovicou
Marhule rozštvrtíme a rozdelíme do zaváracích pohárov. Do každého pohára nasypeme na špičku noža sódy bikarbóny...